Lihansyönnin vähentäminen

3. maaliskuuta 2019 - 13.38
Kuva
LikeMeat

Kirjoitin 2011 kuinka lihansyöminen haittaa niin planeettaamme, eläimiä ja ihmistä itseään. En kuitenkaan saanut vielä tuolloin muutettua omia ruokailutottumuksiani juurikaan. Nyt kuitenkin viimeisen parin vuoden aikana olen onnistunut vähentämään lihankulutusta ainakin 50%. Tästä suurin kiitos kuuluu tietysti Ainolle, joka on kasvissyöjä. Alkuaikoina ostin itselleni leikkeleitä, mutten sittemmin ole enää jaksanut. Eikä ole mitään tarvettakaan.

Viime vuonna ostin nisäkkään lihaa kotiin noin kymmenen kertaa. Kalaa jonkin verran ja lintua en tainnut ostaa kertaakaan. Tänä vuonna olen tähän mennessä ostanut lihaa kotiin noin kolme kertaa. Töissä lounaalla tulee syötyä kuitenkin edelleen lihasta. Kasvisvaihtoehtojakin syön, mutta valitettavasti uudet kasvisproteiinituotteet eivät vielä ole löytäneet lounasravintoloiden menuihin.

Perjantaina tarttui kaupasta mukaan hunajabroileria, kun oli -30% ja vanhaksi menevää tavaraa. Paistoin paketillisen eilen ja maistelin sitä samaan aikaan LikeMeatin “kanan” kanssa. Olin vähän ihmeissäni, koska kasvisproteiini”kana” oli omaan makuun huomattavasti parempaa kuin oikea kana.

Ilmastoahdistukseen lihankulutuksen vähentäminen on hyvästä. Se taitaa olla itselleni tällä hetkellä suurin syy vähentää lihan käyttöä. Joskin kestämättömältä tuntuu ajatus eläinten kasvatuksesta ruuaksi myös eettiseltä puolelta.

Lihan korvaaminen kasvisvalmisteilla ei ole koskaan ollut niin helppoa kuin se on nyt. Jo aiemmin mainitsemani saksalaisen LikeMeatin tuotteet ovat aivan mahtavia! Valitettavasti niitä ei aivan kaikista kaupoista saa, joten täytyy pakkasessa pitää jonkinlaista puskuria. Kastikkeet ja laatikot syntyvät näistä helposti. Käyvät suoraksi korvikkeeksi esim. kanalle tai naudalle. Tämän lisäksi kotimaiset nyhtökaura ja härkis ovat ihan ok tuotteita, joskaan eivät maussa pärjää LikeMeatin valmisteille. Tämän lisäksi on paljon muitakin valmisteita, jotka ovat erittäin hyviä. Omasta mielestäni usein parempia kuin eläinperäiset, joita ne pyrkivät matkimaan.

Hiljalleen pystyn tekemään oman osani ilmastonmuutoksen voittamiseen ja vähentämään lihankulutuksen johonkin alle sataan grammaan viikossa.

LikeMeat valmis
Valmista LikeMeattiä

Lähettänyt timo (ei varmistettu) 7. maaliskuuta 2019 - 12.54 Ikilinkki

No onko meetvustia tullut nautittua.Ite ostin lidlin metukkaa rasvasta ja hyvää.Menee ihan sellasenaan.

Lähettänyt admin 21. maaliskuuta 2019 - 20.31 Ikilinkki

Ei oo hirveesti metukkaa menny viime aikoina. Kiloja kertyy ilmankin kyllä :)

Lisää uusi kommentti