Tylsyyttä

10. syyskuuta 2018 - 21.14

Ylen uutisjutussa kerrottiin kuinka tylsyys on ihmiselle hyvästä. Pystyin samaistumaan juttuun aika vahvasti. Toisaalta olen viimeksi ollut tylsistynyt syksyllä 1993. Silloinkin se johtui siitä, että maanantai-iltaisin piti olla jotain tekemistä, kun seuraavan päivän musiikintunti jännitti niin paljon. Kun nokkahuilun soitto alkoi sujua, jännitys laantui ja “tylsyys” poistui.

Ymmärrän, että joillain on tylsää, mutta itselleni se on mahdoton ajatus. Minut tarvisi laittaa suljettuun tilaan ilman mitään virikettä, jotta tulisi tylsää. Nyt ympärillä on kännyköitä, tietokoneita, kirjoja, luontoa, liikuntamahdollisuuksia, kiinnostavia ihmisiä, kulttuuria – ja paljon muuta. Miten minulla voisi olla tylsää keskellä tällaisia mahdollisuuksia?

Ja siinä se ongelma sitten onkin. Elämä on aivan liian täynnä kaikkea kiinnostavaa. Vaikka kuinka yritän kitkeä vähemmän tärkeitä asioita pois, täyttyy Trello lukuisista mielenkiintoisista projekteista, jotka jäävät odottamaan hetkeä jolloin olisi aikaa toteuttaa ne. Tämän blogaus odotti vuoroaan noin viikon. Monet projektit ovat nyt jo odottaneet vuosia. Yksi suurimmista täyttää ensi vuonna kymmenen vuotta (ja siihen on nyt jo käytetty satoja tunteja).

Tällainen ajatuskasautuma rasittaa mieltä ja generoi ylimääräistä stressiä. Olisi niin paljon tekemistä, jos vain saisi tehtyä… Kun pitäisi tylsistyä ja laiskotella, niin mieli antaa siitä keppiä ja ahdistusta. Ei ole helppoa olla ihminen.

Tässä tietysti taustalla on myös se, ettei mikään näistä Trelloon listatuista asioista ole sellainen, josta saisi palkkaa. Nämä ovat kaikki enemmän tai vähemmän harrastuksia. Joskin useat projekteista on rakennettu sillä tähtäimellä, että ne voivat generoida tuloja, mutta projektien eteen tarvitsisi tehdä useita satoja (joihinkin tuhansia) tunteja töitä, eikä sellaisen ajan löytäminen ole aivan yksinkertaista. Hiljalleen hommat kuitenkin etenevät. Joskus lause sinne ja koodirivi tänne. Ajatus muistiin tuonne ja blogaus ulos sinne sun tänne.

Mutta että pääsisin nauttimaan tylsyydestä? Sinne on vielä matkaa. Kunpa osaisin vaikka olla vuodenkin ottamatta yhtään uutta vapaa-ajan projektia kontolleni...

Aiheet

Lähettänyt H (ei varmistettu) 12. syyskuuta 2018 - 5.02 Ikilinkki

Sun pitää vaan oppia sana "ei" vuodeksi ;)

Itse taas kavahdan liian pitkäaikaisia projekteja. Haluan tietää edes suunnilleen, milloin projekti valmistuu, ja yleensä mieluummin nopeammin kuin hitaammin, että tulee valmista.

Nykyään ei voi sanoa, että olisi ikinä tylsää, mutta aikanaan muistan valittaneeni tekemisen puutetta. Ei se kyllä oikeasti ollut tylsyyttä ja tekemisen puutetta, vaan sitä, ettei mikään tarjolla olleista tekemisistä juuri sillä hetkellä kiinnostanut.

Lähettänyt Erno Vanhala 25. syyskuuta 2018 - 20.30 Ikilinkki

Kun oppisikin sanomaan ei, mutta kun kaikki ehdotettu on niin kivaa? Ja tällä erää taas päässä pyörii uusia projekteja, jotka tulevat viemään satoja tunteja... :) Mutta ei pidä ottaa näistä paineita ja pitäisi edetä vain rauhalliseen tahtiin.

Lisää uusi kommentti