Paras keikka ikinä

15. syyskuuta 2013 - 20.01

Tuossa laittelin aiemmin Eskilstunan videopäiväkirjan linjoille ja kertoilin reissusta enemmän, mutta pohdinpa tässä nyt näitä jo käytyjä keikkoja. Mikä niistä on ollut paras? Ja tässä käsittelen ainoastaan Rox & related -setit. Muut artistit jääkööt jalkoihin tällä erää.

Ensimmäinen keikkamatkani (ikinä) suuntautui Hartwall-areenalle syksyllä 2001. Roxette oli aloittanut Euroopan-kiertueensa ja pohdin, että lähdenkö vai enkö lähde katsomaan. Kun kaverini sanoi, että voisi lähteä mukaan, tilasin liput. En ollut ikinä käynyt Hartwall-areenalla, en juurikaan Helsingissä, enkä matkustanut junalla... Enkä nähnyt Roxettea livenä :)

Reissu meni hyvin. Lähdimme joskus viiden aikaan Kouvolan suunnalta liikenteeseen ja palasimme kahden aikaan yöllä takaisin. Itse konserttikin oli hyvä. Kyllä minä olin ihan onnesta soikeana, mutta muistan kyllä, etten ollut alkuunkaan tyytyväinen Marien ääntämiseen. En ole myöhemmillä keikoilla tätä kokenut ongelmana ollenkaan, että tiedä sitten miksi silloin olin niin kriittinen. Vähän siitä jäi sellainen rutiininomainen maku koko touhusta kuitenkin. Ihan mehuissani olin joka tapauksessa. T-paidankin ostin. Sen ensimmäisen.

Gessle kiertuoi kesällä 2003 Ruotsissa hyvin menestyneesti, kun Mazarin-albumista ja Här kommer alla känslorna (på en och samma gång) -kappaleesta tuli kesän suurimmat hitit. Syksyllä kaveri heitti sitten kaikkien aikojen pienimmän maailman kiertueen, joka käsitti keikat Oslossa ja Helsingissä. Ostin lipun välittömästi Tavastialle.

En ollut koskaan käynyt autolla Stadissa, mutta koska keikka oli niin myöhään, ajoin sinne omalla autolla, jotta pääsisin vielä yöllä kotiinkin. Löysin itselleni parkkipaikan Katajanokalta(!) ja kävelin sitten Tavastialle tuttujen kanssa jonottamaan sisään ja samantien keikkapaikan eturiviin. Ainut kerta, kun olen ollut eturivissä ja vielä ilman korvatulppia (Ainut kerta sekin. Enää en sellaiseen lähtisi.). Keikkahan oli hyvä, vaikka se Blå december jäikin kuulematta yleisön haluista huolimatta. Ostinpa t-paidankin.

Sitten meni muutama vuosi ennen kuin kukaan lähti keikkailemaan minnekään, mutta kesällä 2007 Gessle kiersi taas ympäri Ruotsin maata. Ei ollut näköpiirissä, että kiertue ulottuisi Sveamamman helmojen ulkopuolelle, joten ajatuksissa pyöri Ruotsin reissu. En saanut kesäksi mitään vakituista duunia, joten aikataulu ei aiheuttanut ongelmia. Ainoastaan luottokortti puuttui lippujen ostosta. Tämän onnistuin onneksi ulkoistamaan, joten kohta minulla oli käsissäni kaksi lippua kiertueen päättävälle Tukholman keikalle. Aloimme Maran kanssa suunnitella reissua hieman tarkemmin.

Nollabudjetti sisälsi junamatkan Turkuun, laivan jorpakon yli ja saman käänteisenä takaisin tullessa. Tukholmassa pyörimme päivän kaupungilla, nautimme illan musiikista ja yövyimme terminaalin edessä penkillä... Keikka oli kyllä erittäin hyvä, mutta harmittavan lyhyt. Vain karvan yli puolitoistatuntinen, vaikka biisejä oli kolmatta kymmentä. Jotenkin sovitukset olivat lyhyenpuoleiset. Keikan aikana tipautti pari tippaa vettäkin, mutta se ei tahtia kyllä haitannut yhtään. Päinvastoin lähinnä. Elämys oli joka tapauksessa mahtava! Ostin t-paidan - ja kangaskassin. Mara osti kärpäslätkän.

2009 Gessle kiertuoi uuden levyn myötä Euroopan klubeilla ja kiertue käsitti keväällä myös keikan Tavastialla. Sinnehän sitä oli tietysti päästävä. Reissun vaikein osuus oli taas löytää autolle ilmainen parkki, mutta kun sellainen lopulta löytyi, oli loppuosuus sitten oikein onnistunutta.

Keikka oli todella hyvä! Settilista toimi, yleisö eli mukana, bändi oli vireessä ja itsekin sain hyvän paikan katsoa keikan, kun seisoin penkillä koko ajan ja näin muiden yli hyvin. She Doesn't Live Here Anymoren kuuleminen livenä oli todella hieno kokemus. Ehdottomasti yksi parhaista seteistä ikinä. Ostin t-paidan.

Taas vierähti pari vuotta, mutta alkuvuodesta 2011 tuli selväksi, että Roxettelta tulee uutta materiaalia ja maailmankiertue. Liput kevään Tallinnan keikalle lähti samantien ostoon. Keikka valitettavasti peruuntui viime hetkellä, mutta liput pysyivät voimassa korvaavalla konsertilla heinäkuussa. Ja voi sitä ilon hetkeä, kun kuulin Marien laulavan kymmenen vuoden tauon jälkeen. Siinä meikä vaan hoilasi kyyneleet silmissä biisit läpeensä.

Mikään bändi ei ollut tähän mennessä ollut niin hyvässä vireessä kuin Roxette tuolloin. Kaikki toimi. Biisit olivat hyviä, juonnot naurattivat ja laulu kulki. Silver Bluekin oli messissä. Meikä oli onnesta soikeena vielä pitkään. Ostin muuten t-paidan.

Muutamaa kuukautta myöhemmin, marraskuussa, Roxette tuli sitten Hartwall-Areenalle ja tottakai sinnekin tuli sitten suunnattua. Pienen tauon aikana bändi oli sovitellut biisejä vähän uusiksi, enkä pitänyt tätä uutta show'ta aiemman veroisena, mutta olihan se keikka silti törkeän hyvä! Ostin harmaan t-paidan.

Kesällä 2012 Roxette tuli vielä Meripäiville Kotkaan (Paraisten ja Oulun Qstockin keikan jätin väliin) ja liputhan piti ostaa välittömästi. Tällä kertaa oli jo etukäteen selvää, että keikka on vain puolitoistatuntinen, joten ne vähän harvinaisemmat biisit jäivät väliin. Mutta kyllä minä jälleen sain laulaa ihan tarpeeksi. Hyvä setti oli kaikin puolin ja t-paitakin oli tyylikäs.

Nyt uusimpana sitten kesän reissu Eskilstunaan katsomaan Gyllene Tideriä. Tämä oli siis ensimmäinen kosketus GT:hen livenä, joten siinäkin mielessä elämys oli unohtumaton, mutta niin se oli kaikinpuolin muutenkin. Mahtava show! Eikä ostamani t-paitakaan huono ollut.

Eli mikä näistä sitten olisi se kaikkein paras keikka ikinä? Kaksi näistä nousee kyllä äkkiä ajateltuna ylitse muiden. Roxette Tallinnassa 2011 ja GT viime kesänä. Näistä seteistä ei tunnetta puuttunut (Gessle -09 olisi ehkä sitten kolmantena). En pysty sanomaan kumpi olisi parempi. Roxetten kanssa Marien ääni balladeissa on jotain aivan älyttömän hienoa, kun taas Gyllene Tiderin kanssa koko keikka oli sellaista biletykitystä, että alta pois.

Ehkäpä olisi kiva olla jossain 4-5 tunnin keikalla, jossa olisi mukana niin Roxette, Gesslen soolomateriaalia, Gyllene Tideriä kuin Marienkin sooloja... The Look, Här kommer alla känslorna, När vi två blir en, Tro... 

t-paidat

Paidoissa ainakin löytyy... ;)

Lähettänyt Jkl... Ei vaan… (ei varmistettu) 16. syyskuuta 2013 - 19.31 Ikilinkki

Kiva kirjoitus. :)

Lähettänyt Erno Vanhala 29. syyskuuta 2013 - 16.56 Ikilinkki

Siihen tässä aina tähdätään ;)

Lisää uusi kommentti