Laadukas keskustelu

19. helmikuuta 2017 - 21.40

Aito avioliitto -hanke koki karvaan pettymyksen, kun eduskunta jälleen kerran äänesti tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Vaikka monessa asiassa hallitus tuntuu haikailevan vanhojen asioiden pariin, tässä ei kuitenkaan niin tehty. Onneksi.

Ilmeisesti AA-hankkeen toinen keulamies Pasi Turunen otti asian raskaasti.  Yhdistyksen sivuilla Turunen julkaisi listan asioista, jotka eivät muutu, vaikka laki muuttuu. Juha Leinivaara kävi jo omassa postauksessaan listan kattavasti läpi, joten siitä ei ole tarpeen puhua.

Kuitenkin, sekä Leinivaara että minä panimme merkille listalla yhden oudon lauseen: “Yksikään tutkimus ei osoita, että lapsi tarvitsee kaksi samaa sukupuolta olevaa vanhempaa.“ En ole koskaan kuullut kenenkään tällaista väittävän, joten kysyin Turuselta suoraan Twitterissä asiasta. Vastaus tuli nopeasti:

Pasi Turusen twiitti

Pidän Turusta sivistyneenä twiittailijana, mutta nyt taisin osua huonoon aikaan (Monet aito avioliittolaiset ovat suorastaan ilkeitä huutelijoita, mutta Turunen on onneksi sivistynyt. Toivon edelleen pääseväni joskus kahville juttelemaan kaverin kanssa). Kunnollisia perusteluja kaipaan edelleen. Tällainen ”hömpsönpömpsön”-asenne ei pitkälle kanna, jos tarkoitus on olla vakavastiotettava taho. Jos muilta kaipaa asiallista keskustelua, tulee sitä pystyä tarjoamaan itsekin.

Kuten jo aiemmassa blogauksessani aiheesta kirjoittelin, metatutkimukset ovat osoittaneet jo aikoja sitten, ettei samaa sukupuolta olevien avioliitot romahduta yhteiskuntaa, eivätkä pilaa lapsia. Päinvastoin. Mutta jos tieteellinen konsensus ei vastaa omaa maailmankuvaa, niin ihmisen on vaikea luopua omasta uskostaan. Se on meidän lajimme ongelma, jota evoluutio ei ole vielä korjannut.

Kuten Turunen itsekin ilmaisee, ei taistelu lopu tähän. Seuraava etappi on saada translaki kuntoon. EU on Suomea jo huomauttanut, ettei sukupuoltaan korjaavalta tulisi vaatia lisääntymiskyvyttömyyttä. Uusin Long Playn sinkku käsitteli tätä todella kattavasti. Suosittelen lukemista kaikille.

Sukupuoli ei ole binäärinen käsite biologisessa mielessä, mutta monessa yhteiskunnassa se nähdään tällä hetkellä niin. Olisin melkein voinut vannoa, että Turunen twiittasi joskus sukupuolen laajaan spektriin, että “hömpsönpömpsön”, mutten nyt kyennyt löytämään tällaista twiittiä. Ehkä muistan omiani. Vahvasti binäärinen näkemys Turusella kuitenkin on. En tiedä, mistä tällainen tieteellisen tutkimustyön kieltäminen kumpuaa.

Turusen twiittejä

Translain korjaamisen jälkeen päästäänkin tilanteeseen, jossa voidaan alkaa ajaa polygamiaa. Nythän moniavioisuus on sallittu vain “vertikaalisesti” (eri aikaan), mutta “horisontaalisesti” (samaan aikaan) se on edelleen kielletty. Tämä tietysti vaatii vielä paljon yhteiskunnan kehittymistä. Mutta voin jo kuvitella mielessäni, kuinka lapsella pitää olla oikeus kahteen vanhempaan, mutta ei missään nimessä enempään!

Itse kaipaan vain laadukasta keskustelua aiheesta kuin aiheesta (ja myönnän tämän blogauksen olevan hieman provosoiva). Keskustelua, jossa argumentit pohjaavat tutkimuksiin. Sellainen maailma saa minut onnelliseksi.

Lähettänyt Val (ei varmistettu) 20. helmikuuta 2017 - 10.22 Ikilinkki

Sukupuolia on edelleenkin vähintään kolme ja kolmannesta eri variaatioita eri tunnusmerkeillä, se on tieteellisesti ja kristillisesti tunnettu fakta! Joistakin tehty kuoleman jälkeen Pyhimys, kuten esim. Ruotsin Kuningatar Kristiina.

Lähettänyt Nasu (ei varmistettu) 20. helmikuuta 2017 - 17.32 Ikilinkki

Mielestäni tuo hömpsönpömpsön sanottiin videolla keskustelussa, ei twitterissa.

Lisää uusi kommentti