Hamppareita!

Pari kertaa on tässä tullut väännettyä hampurilaisia. Pienellä treenaamisella niistä näyttäisi tulevan ihan hyvännäköisiä. Sämpyläohjeen kaivoin täältä ja se kuuluu seuraavasti:

Ensin sekoitetaan 2 dl vettä (42'C), 4 rkl maitoa, 2 tl kuivahiivaa ja 2 rkl sokeria. Näiden annetaan seistä viitisen minuuttia.

Samalla vatkataan kevyesti toiseen kuppiin 2 munaa ja kolmanteen 8 dl vehnäjauhoja, 1,5 tl suolaa ja nypitään 3 rkl pehmeää voita.

Tämän jälkeen kaikki kupit sekoitetaan ja taikinaa vatkataan käsin. Todennäköisesti jauhoja tarvinnee hieman heittää sekaan, mutta ei kovin paljoa kuitenkaan.

Kun taikina näyttää hyvälle, annetaan sen kohota tunti tai toinenkin.

Kohonneesta taikinasta leivotaan sitten 8 sämpylää, joita kohotellaan liinan alla tunti-pari. Pinnalle voi sitten heittää seesaminsiemeniä. 

Uunin pohjalle astiaan vähän vettä ja lämpöä 200 astetta kehiin ja lopulta pallerot muhimaan noin vartiksi. Ehkä vähempikin riittää. Riippuu uunista.

Sämpylöiden tultua uunista voi tehdä pihvit. Tai jos ne on tehnyt jo aiemmin, niin nyt ne voi paistaa. Eli 400 g naudan paistijauhelihaa kuppiin, päälle pippuria ja sähkövatkaimella paketti sekaisin. Sen jälkeen jako neljään ja käsin saa pyöriteltyä lihasta pihvit (4 kappaletta). Mukaan ei siis heitetä korppujauhoja tai munaa. Pelkkä liha toimii. Paisto kuumalla pannulla, muutama minuutti per puoli.

Burgerin väliin voi sitten laittaa cheddar-juustoa, salaattia, suolakurkkuja, tomaattia, paistettuja munia, pippurijuustoa, ananasta, hampurilaiskastiketta, ketsuppia, punasipulia, kurkkusalaattia...

Ja lopputulos on mitä maistuvin!

Aiheet: 

Kommentit

Komeen näkösiä känttyjä on.

Mun kärsivällisyys ei kyllä noiden sämpylöiden leipomiseen riittäisi, hahhah.

Lisää uusi kommentti