Huh huijaa. Alkaakohan tässä olemassa blogilla edessä alustan vaihto (muutoskatsastus unohdettaneen). Alan pitämään sen verran paljon Drupalista, että voipi olla, että siirrän koko tämän domainin sisällön Drupalin päälle keikkumaan. Jos sitä keskittyisi vaihteeksi sisällön tuottamiseen ja jättäisi sen hallinnan ulkopuolisen koodin huoleksi. Sitä paitsi liiasta koodaamisesta ei tule kuin käsi kipeäksi. Tässä meni yhdeksän päivää jota kuinkin hukkaan omilta projekteilta, kun hiirikäsi iski vasempaan käteen. Piti sairastaa.
Linuxistakin vähän voisi taas valittaa. Halusin pakata cd-levyn mp3-muotoon. Oli harvinaisen vaikea urakka. En luonnollisestikaan pakkaa ja tagaa levyjä komentoriviltä kun kerran graafiset työkalut on siihen luotu. Mutta minkä ihmeen takia ne eivät voi toimia!?! Jo mp3-pakkaustuen asentaminen oli liian vaikeaa ja aikaa vievää. Tämän jälkeen eri ohjelmilla yritin saada aikaa 192kbps CBR mp3-tiedostoja. Tuskaa. Jos vipu on väännetty CBR asentoon, niin miksi tuloksena on kuitenkin jotain VBR-sontaa, argh! Parin tunnin aherruksen jälkeen sain kuitenkin levyn ripattua, mutta käytettävyys oli kaukana Windowssin Cdex-ohjelmasta. Tahdon sen vinyylisoittimen...
Mysteeriksi jää myöskin, että miksi Thunderbird toimii eri tavalla winukassa kuin pingviini-puolella. Tilaan tällä hetkellä yhdeksää news-kanavaa (uutisryhmää..). Haluan nähdä sisällön listattuna niin, että uusin on ylimmäisenä ja niin ettei puuhierarkia ole käytössä (saisi olla, jos toimisi kunnolla...). Tämä onnistuu Windows-puolella mainiosti, mutta Linuxissa kaksi ryhmää ei järjesty oikein! 7 järjestyy niin, että ylimpänä on uusin aihe, mutta kaksi ryhmää on puuhierarkiamuodossa vaikka mitä tekisi. Siis mitä *tuhma sana*??? Miten tämä(kin) on mahdollista? Ei ei ja ei.. joskus se usko vielä loppuu...
En ole koskaan nähnyt kenenkään pohtivan/kirjoittavan kuinka Internet Explorerin suosioon vaikutta sen nimi. Lienenkö tyhmä, kun ajattelen, että tietokonetta/Internettiä vähän käyttänyt ihminen valitsee selaimekseen helpommin Internet Explorerin kuin Firefoxin tai Operan. Miten olisi tilanne, jos Microsoftin selain olisi Thor's Hammer ja open source -yhteisö tarjoaisi Internet Surfer tai Webscape -selaimia?
Jos joku rakas lukijani (joita on ainakin yksi, tosin hänkin valitti tylsyyttä...) ei vielä tiennyt, niin olen hillitön Settlers-fani. [Oikeastaan tähän väliin voisikin listata maailman parhaat pelit TOP-5 (aakkosjärjestyksessä): Broken Sword I&II, MHM2000, Settlers 2, StarCraft, Tomb Raider I.] No kuitenkin siis. Settlers on kova peli - tai olisi jos: 1. se toimisi Windossissa kunnolla, 2. siinä olisi kunnollinen tekoäly ja 3. siinä olisi laaja moninpeli. 10th anniversary korjasi näistä ongelmista ensimmäisen ja kolmannen, mutta tekoälyä ei ole juuri nimeksikään, joten peli ei tarjoa haastetta. Kuitenkin alkuperäinen peli on osin parempi kuin kymmenvuotisjulkaisu, joten mielelläni sitä pelaisin. Se ei XP:ssä toiminut, koska hiiriajuri ei anna hiiren välillä liikkua oikealle ollenkaan. Kokeilin toisella hiirellä, emolevyllä... kaikki rauta tuli itse asiassa vaihettua ja käyttiskin uudelleenasennettua, mutta ei toiminut. Kaverilla toimi. Liekö sama ongelma Compizissakin, kun ei anna pyörittää kuutiota loputtomasti kuin myötäpäivään... No niin juttu rönsyilee kuin mansikkamaa. Eli siis Linuxissa Dosboxin kautta Settelers pelaa vallan mainiosti (kunnes kaatusi ja vei koko hiiren mukanaan...), joten tästä pointseja pingviinille :)
Tämän varsin sekavan blogimerkinnän päättänen toteamalla, että jotain Linuxissa on kuitenkin huomattavasti parempaa verrattuna Windowssiin ja se on pasianssi! Winukan pasianssilla ei ole mitään jakoa Aisleriot Klondike-pasianssia vastaan. Idea on sama, toteutus paljon parempi, mutta silti yksinkertainen ja simppeli. Näin tehdään käyttäjäystävällisiä sovelluksia! Skaalautuvat vektorikortit ovat paljon ihanammat kuin suljetun koodin vastaavat sonnat. No nyt ruokaa, ettei tätä huonohkoa tekstiä enää tule suollettua pihalle ;)
- Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja