Anssi Kela ja novellikokoelma

7. helmikuuta 2013 - 22.18

Kelalta on tulossa uutta albumia ja ensimmäinen sinkku Levoton tyttö on nyt soinut vähän siellä täällä pari viikkoa. Hyvä biisi. Huomasin tässä samalla, etten ole kuunnellut koko ukkoa vuoteen ollenkaan. Tällä viikolla sitä vastoin ei ole oikein muuta soinutkaan.

10 vuotta sitten soittelin paljon Kelan kahta ensimmäistä albumia. Kolmatta en enää juurikaan ollut kuunnellut ja neljäs oli täysin mysteeri. Nyt, kun levyihin on perehtynyt paremmin, niin kolmas, Rakkaus on murhaa, on kyllä aivan pätevä kiekko. Aukio sitä vasten ei vielä auennut - joskin levyltä löytyvä kipale, Kaivos, on kyllä fantastinen. Ollut aika kovassa pyörinnässä täällä suunnalla.

Mutta tämä blogipostaus ei ole suoranaisesti Anssista, vaan siitä miten hän on uutta levyä kasaillut ja miettinyt levylle tulevia biisejä ja niin päin pois. Tämä oli osatekijänä siihen, että päätin julkaista itse novellikokoelman. Pöytälaatikossa on jo sen verran paljon kaikkea tarinaa, että jos niistä vaikkapa pistäisi muutaman kansien väliin. Omakustanteisena tietysti, ei tässä nyt niin ylentäviä kommentteja teksteistä vielä ole tippunut, että joku näistä rupeaisi maksamaan... Omaksi huviksenihan minä näitä nyt olen muutenkin kirjoittanut.

Koen muutenkin jotain samaistumista Kelaan. Hän kirjoittaa monesti hyvin läheisesti omasta elämästään, enkä mitenkään voi väittää, että omatkaan tarinani olisivat täysin fiktiivisiä. On huomattavasti helpompaa kirjoittaa asioista, joita voi "koskea käsin". Sitä paitsi totuus todellakin on tarua ihmeellisempää.

Eli mitä tuleman sitten pitää? Ajatukseni on kasata kansien väliin noin 20 tarinaa. Tällä erää 13-15 pätkää on jo aika varmaa, pari täytyy vielä käyttää omassa laadunvalvonnassa ja pari täytyy sitten loihtia tyhjästä. Alkuvuoden novellisuoni on pulpunnut kyllä sen verran vaudikkaasti, että tällä vauhdilla voin juhannuksena puskea toisen kokoelman ulos... No, tuppaavat tällaiset innostukset kyllä taantumaan aika nopeasti. Jos nyt tämä yksi kokoelma olisi kasassa ennen juhannusta, niin olisin tyytyväinen.

Ohan tuossa hiomista vielä aika paljon, mutta näillä näkymin Hunajalla lähdetään liikenteeseen, jos en parempaa johtotarinaa keksi. Aika näyttää. Mietin sitäkin, että kiinnostaako tämä nyt sitten ketään? Oikeastaan ei silläkään niin väliä. Olen vähän samoilla linjoilla Martin Eriksonin kanssa, että tätä kannattaa tehdä, jos yksikin ihminen on kiinnostunut. Vedän filosofiaa vielä vähän uusiksi ja totean, että se yksi ihminen voin olla minä itse. Jos pystyn kirjoittamaan tarinan, joka saa itselläni tunteet pintaan, olen onnistunut. Jos siitä tulee jollekin muulle hyvä mieli, niin silloinhan tarinassa täytyy olla jotain ihan kohillaan.

Katsotaan mitä syntyy Foot in Mouth

Lähettänyt Jkl kuittaa (ei varmistettu) 9. helmikuuta 2013 - 12.06 Ikilinkki

Jos ei tietäisi muuta, niin otsikosta voisi luulla, että Anssi Kela julkaisee novellikokoelman. :P Vaikka onhan hänen nimissään kirjallisiakin tuotoksia.

Lisää uusi kommentti