Tubetusta

20. elokuuta 2021 - 17.08
Kuva
Kdenlive, kuvituskuva

Aloin tubettamaan tuossa keväällä, eli työstän nyt videosisältöä YouTubeen. Tämä on ollut kyllä hyvin mielenkiintoinen aluevaltaus. Minulle tuli viime vuonna mieleen, että eräästä asiasta voisi tehdä videon, kun sellaista ei vielä ole. Sitten sen projektin tekememisessä kesti (ja kestää edelleen) pitkään, joten ajattelin, että teen ensin koosteen suomalaisen yliopistokentän kehityksestä 1600-luvulta nykypäivään. No, senkin videon tekemisessä kesti yli puoli vuotta, joten ensimmäisenä kerkesin julkaista rakettien laukaisun historiaa ja tulevaisuutta käsittelevän videon.

Käsittelen videoillani vähän kaikenlaisia aiheita, mutta ajatus on aina ensin kurkata vähän historiaan ja sitten suunnata tulevaisuutta kohti; kuinka ihmiskunnan elämä tulee muuttumaan seuraavina vuosikymmeninä.

Tällä erää kanavallani on julkaistu kolme videota:

Avaruusvallat

Suomen yliopistoverkon kehittyminen

Ihmiskunnan avaruudenvalloituksesta: Kuuhun? Marsiin? Molempiin?

Katsotaan mihin tämä johtaa. Videoiden tekeminen on ollut opettavaista monessa mielessä. Vaikka olen Kdenlivellä muokkailut videoita jo yli kymmenen vuotta, opettelin asiaa paremmin vasta tänä vuonna. Ja olen tietysti tällä polulla vielä aivan alkutekijöissä. Mutta hauskaa on ja se on tärkeintä. Näyttäisi siltä, että julkaisen videon noin kerran kuussa, joten koetetaan pitää nyt sitten semmoinen tahti yllä.

Lisää uusi kommentti