Ruokaa

9. tammikuuta 2010 - 16.54

Tässä on viime aikoina tullut pupellettua kaikenlaista murkinaa. Laivalla oli tuo - jo Marankin mainitsema - maittava hampurilaislautanen. Ensimmäisessä kuvassa näkyy tästä yksi versio. (Klikkaamalla kuvista saa isommat versiot ulos.)

a

Joulun jälkeen suuntasin takaisin Lappeenrantaan ja Mara tuli uudeksi vuodeksi tänne, joten tekaisin odottaessani murkinaksi sämpylöitä (lämpenivät vähän yliaikaa), pinaattikeittoa, porkkanaraastetta, pihvit, uuniperunat, ruskeat kastikkeet (meni taas ihan puihin) ja muut sörsselit. No onneksi pekoni parantaa murkinan kuin murkinan ja menihän tuo sitten alas.

Marapa kuitenkin päätti pistää paremmaksi ja teki torstaina hampurilaislautaset. Maittavat pihvit, isot sämpylät, lohkoperunat ja kaikki muut mausteet - meikä diggas ja maha tuli täyteen. Tästä kattauksesta on näkymät kuvassa kaksi.

a

Eilen sitten juhlittiin vähän tätä elämää ja käytiin Olessa syömässä. Jännästi sieltäkin löytyi hampurilaislautaset. Onneksi näissä oli pekoniakin mukana.  No murkinat olivat taas kerran oikein maukkaita ja ananasmehukin oli gutaa. Ruoka on hyvää, ei siitä mihinkään pääse. Ruuan jälkeen käytiin vielä katsomassa Pientä säätöä -leffa. Tulipahan pitkästä aikaa naureskeltua oikein kunnolla! Vaikka leffa oli romanttiseksi komediaksi aika pitkä (2h), niin kyllä se oli mittansa ansainnut.

Ehkäpä tämä tarinoiminen jää nyt tähän, kun alkaa nälkä painamaan ja sämpylöitä sekä pihvejä on vielä jäljellä - kokkikin häärää keittiössä...

a

... Joten palatkaamme asiaan myöhemmin. Asiaahan olisi vaikka kuinka - aikaa ei.

Lisää uusi kommentti