Pohjois-Korean paratiisi

13. joulukuuta 2015 - 16.04

Luin pari Pohjois-Koreaa käsittelevää kirjaa. Ensimmäisenä oli vuorossa Pjongjangin akvaariot (Kang Chol-hwan & Pierre Rigoulot), joka kertoi Japanista Pohjois-Koreaan muuttaneesta ja vankileirille päätyneestä perheestä. Paratiisiksi mainostettu maa ei ollutkaan kuin korruptoitunut henkilökultin ympärille kasattu takapajula. Erittäin koskettava teos kuvastaa sitä miten yhteiskuntaa ei tule rakentaa. Tämä on paras tähän mennessä lukemistani P-Korea-aiheisista kirjoista.

Toisena luin Diktaattorin keittiömestarin (Kenji Fujimoto). Tämä kertoi puolestaan Kim Jong-ilin keittiömestarina toimineesta japanilaisesta kokista. Näkövinkkeli on aivan toinen edellisiin kirjoihin nähden. Fujimoto ihailee monessa suhteen Kim Jong-iliä ja esimerkiksi hänen makuaistiaan. Tarinasta kuitenkin hahmottaa kuinka Pohjois-Korean eliitti elää yltäkylläisyyden juhlaa, mikä ei välity kansalle mitenkään. Suosittelen tätäkin kirjaa luettavaksi.

Nyt pidän tauon näistä Kimien diktatuuria käsittelevistä kirjoista ja koetan lukea jotain aivan muuta. Itse asiassa kerkesin lukea Uuden testamentinkin lävitse, mutta siitä nyt ei oikein irtoa mitään sanottavaa. Pääsääntöisesti aika tylsää luettavaa, mutta tulipahan kelattua läpi.

Eli siis seuraavaksi proosaa ja filosofiaa. Ehkä.

Lisää uusi kommentti