Miksi Vihreät?

12. helmikuuta 2017 - 19.54

Olen elämäni aikana äänestänyt eri puolueiden edustajia. Olen kotoisin maaseudulta ja ennen kuin rupesin kunnolla kiinnostumaan politiikasta, ääni meni verenperintönä Keskustalle. Sittemmin pohdin tarkemmin, mikä puolue vastaisi omaa ideologiaani ja Vihreät oli selkeästi tämän listan kärjessä.

Minulle tärkeää on humaani ja tiedepohjainen politiikka. Etteivätkö kaikki puolueet pyrkisi osin samaan ja etteikö jokaisessa puolueessa olisi mustia lampaita, mutta itselleni Vihreät vastaa kuitenkin huutoon parhaiten.

Tästä syystä olen tiedepuolueen ehdokkaana. Kuulun siis Tieteen ja teknologian Vihreisiin ja haluan luoda tutkimusaineistoon perustuvaa politiikkaa.

Atte Harjanne kirjoitti osuvasti, kuinka monesti poliittisessa päätöksenteossa suorastaan naureskellaan faktoille ja “kaiken maailman dosenteille”. Tätä en halua nähdä suomalaisessa politiikassa enää yhtään enempää.

Tietysti Vihreissä minuun vetoaa moni muukin asia kuin vain tiedevetoisuus. Arvostan sitä, kuinka puolue pitää jokaista ihmistä yhdenvertaisena. Puolue oli vahvasti tukemassa muun muassa tasa-arvoista avioliittolakia. Samoin kannatan puolueen ajamaa subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajauksettomuutta. Muun muassa Tampere ja Helsinki päättivät olla rajaamatta oikeutta, vaikka hallitus tällaista ajoikin. Kannatan yhdenvertaista mahdollisuutta kasvatukseen ja koulutukseen jokaiselle. Vanhempien elintason ei pidä määrittää lasten elintasoa tai koulutusmahdollisuuksia.

Näillä eväin kampanjoin puolueen kanssa paremman Suomen puolesta. Maan, jossa kaikilla on hyvä olla ikään, sukupuoleen, seksuaaliseen suuntaumiseen tai asuinpaikkaan katsomatta.

Lisää uusi kommentti