Lätkää

16. toukokuuta 2011 - 18.11

Kisat menivät tällä kertaa Leijonien käsikirjoituksen mukaan. Finaalipeli oli yksi parhaista matseista mitä olen koskaan katsonut. Eikä ollut välieräpeli Venäjää vastaan juurikaan huonompi.

Listataan nyt muutama huippu jellona (ei missään erityisessä järjestyksessä):

Mikael Granlund

Ilmiömäiset kisat. Jos joku on perimässä Selänteen ja Koivujen paikkaa joukkueen pelimiehenä, niin MG. Ensi syksynä taitaa olla edessä muutto Pohjois-Amerikkaan - jos poika sinne itse vain haluaa. Jännityksellä odotan miten nuorempi Granlund tulee kaukalossa pärjäämään...

Tuomo Ruutu

Maaleja tuli kunnolla ja periksi ei annettu koskaan. Tuomon parhaat kisat.

Mikko Koivu

Ei ole pikkuveli yhtään Sakua huonompi. Kun johtajuus näkyi kotikatsomoon asti (varsinkin eilen), niin voi vain kuvitella millainen kapteeni Mikko on pukukopissa. Saku ja Mikko ovat kaksi parasta asiaa, mitä Turku on Suomeen tuonut.

Leo Komarov

Vanhemman Ruudun perillisenä Komarov on mies paikallaan. Ei tehoja juurikaan, vaan sitä raakaa työtä, jota jonkun vain on tehtävä. Leksa hoiti hommansa paremmin kuin hyvin.

Jarkko Immonen

9+3 ja pistepörssin voitto. Ei muuta kommentoitavaa.

Pyörittelin tässä viimeisen 20 vuoden ajalta joukkueiden sijoituksia MM-kisoissa ja piirtelin kuvaajan, jossa näkyy joukkueen kolmien kisojen sijoituksen keskiarvo (edelliset kisat, kyseisen vuoden kisat ja tulevat). Luonnollisesti 2011 käytössä oli vain kahdet kisat. Mitäpä siitä kuvasta nyt muuta näkisi, kuin että Ruotsi on ollut viimeisten 20 vuoden ajalla hallitseva jääkiekkomaa. Toisena tulee Tsekki, sitten Kanada ja Suomi. Ainoastaan Tsekki on onnistunut voittamaan tittelin kolme kertaa peräkkäin (-99,-00 ja -01) ja täten päässyt kuvaajan huipulle. Samalla kun Tsekki ja Suomi olivat huipulla kynti venäläinen kiekko suurinta aallonpohjaansa. Jos Suomella on ensi keväänä yhtään samoja äijiä jäällä kuin tänä vuonna, voidaan odottaa sinisen käyrän jatkavan nousua.

a

Lisää uusi kommentti