Kesän sähköautoilut

Kesä"lomalla" ajeltiin Hyundai Kona Electricillä Oulun suunnalla ja sitten Polestar 2:lla tuli pyörähdettyä Tykkimäellä. Kona oli positiivinen yllätys. Ihan ok ajaa ja vakionopeudensäädin oli toteutettu esimerkillisesti omaan makuuni. Voittaa kaikki Toyotan tekeleet mennen tullen. Miinuksena varsin hidas infotainment-systeemi. Navigointi toimi kyllä, mutta olen parempiakin käyttänyt.

Polestar 2 taasen oli käyttöliittymältään ihanan pohjoismaista designia. Pidin, ei liikaa tietoa ruudulla missään vaiheessa ja käyttöliittymä vastasi syötteeseen välittömästi (ei aivan niin vikkelä kuin Tesla kuitenkaan). Mittaristonsa puolesta kyseinen ajoneuvo lienee paras, jota olen ajanut. Todella tyylikäs ja omaan makuun tarjosi juuri ne infot, jota kaipasin. Vakionopeuden säädin oli ok, mutta auton omistaja ei ollut ostanut etäisyyden säilyttävää vakionopeussäädintä, joten pitkän matkan ajelu muiden autojen kanssa oli vähän plus-miinus-leikkiä. Yhden polkimen moodi toimi kuin Teslassakin, eli hyvin. Pitkien valojen automatiikassa olisi paljon parantamisen varaa. Kuun valon ei tarvisi lyödä pitkiä pois päältä, vaan valot voisivat ymmärtää hämärää paremmin. No, ainakaan auto ei tehnyt yhtään Teslalle ominaista paniikkijarrutusta. Auton lukituksen toteutus pelkää kahvaa hiplaamalla oli myös oikein hyvä. Tästä soisi muidenkin ottaa oppia

Jos Tesla jossain on ylivoimainen, on se nimenomaan infotainment-järjestelmä, joka yksinkertaisesti toimii. Mitään ongelmia ei itsellä ole koskaan ollut. Nyt Polestarin kanssa Bluetoothin toimivuus oli hyvin puolivillaista. Musiikki soi ja seuraavalla kerralla autoon hypätessä ei soinutkaan, vaan piti auton antaa unohtaa puhelin ja parittaa se uusiksi ennen kuin bitti taas suostui kulkemaan – eikä artistia ja biisin nimeä missään vaiheessa nähnyt auton näytöiltä.

Navigointi oli kuitenkin varsin vikkelää ja toimivaa eikä Teslan kaltaista verkosta putoamisia tapahtunut kertaakaan, joten kartat skrollasivat nätisti.

Molempien autojen lataus onnistui hyvin, vaikkei Kona niin isoja wattinumeroita sisään syönytkään. Riitti silti ladata autoa sen ajan mitä tulimme syöneeksi. Polestar imi hyvin 100kW sisäänsä ja kaupassa hädin tuskin kerkesi pyörähtää, kun tankissa oli taas tarpeeksi jerkkua.

Latausten hinnoittelu on kyllä tällaiselle satunnaisautoilijalle aika outoa. Kouvolassa Tornionmäessä on tien toisella puolen ABC-lataus ja toisella puolella K-lataus. Hinta oli jälkimmäisellä nelinkertainen kilpailijaan nähden. Ei ollut epäselvää kummalle konsernille valuivat latauseurot. Ymmärtäähän sen, että kyseessä on kulloisenkin päivän/sään/pörssin mukaan elävä hinta, mutta kalleus on kyllä aiheuttanut sen, että ABC on meillä tällä erää oletuslatauspaikka.

Seuraavaksi tähtäimessä on saada alle Cupra Born, mutta tällä erää autolle ei ole tarvetta näköpiirissä, joten voipi mennä ensi vuoteenkin.

Lisää uusi kommentti