Eutanasia ja valtionkirkko

27. toukokuuta 2012 - 9.56

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ilmoitti eilen YLEn aamuisessa haastattelussa tukevansa Eutanasiaa. Homma lähti liikkeelle Vihreiden päätöksestä puolueena kannattaa hyvää kuolemaa (kreik. euthanatos). Lilja Tamminen kirjoitti jo aiemmin varsin hyvin asiasta, mutta lisätään nyt omiakin ajatuksia mukaan. Timo Soini kirjoitti blogipostauksen, jossa hän tuo ilmi, että haluaa väen väkisin ymmärtää koko asian väärin. "En istu päivääkään sellaisen puolueen johdossa, joka kannattaa puolustuskyvyttömien surmaamista" oli Soinin kommentti. Eihän tällaista tietenkään kannata kukaan muukaan, mutta populistin oli pakko pelata korttinsa. Täytyy vain toivoa, että Vihreät istuu hallituksessa, niin Soini ei sitten istu. Eikun hetkinen, silloinhan käännetään takkia...

Takaisin asiaan. Jotkut ihmiset elävät jopa kymmenen viimeistä vuottaan letkuissa vailla mahdollisuutta tehdä yhtään mitään. Vaikka he pyytävät päästä kärsimyksestään, ei sitä heille suoda. Tällaisen elämänkö Soini tai Räsänen haluaa tarjota? Onko super-kaksikko sitä mieltä, että joku muu on parempi päättämään ihmisen puolesta kuin hän itse?

Uskonnon ja politiikan sotkeminen on kyllä niin helppoa Suomessa. Norja näemmä erottaa kirkon ja valtion toisistaan vuoden vaihteessa. Suomessa tästä on puhuttu silloin tällöin, mutta syytä olisi enemmänkin. SDP on nyt asiasta teettämässä selvitystä. Suomessa on monia uskontontokuntia ja väestöstä ainakaan neljäsosa ei edes usko mihinkään, joten on suht rajua, että yksi (tai no, kaksi) uskontokuntaa saa toimia valtion kanssa yhdessä. Toisaalta tulee taas mieleen, että kuinka kauan nykyinen ev.lut. kirkko edes pysyy kasassa. Vanhoilliset eivät hyväksy sen toimintaa, liberaalit eivät hyväksy sen toimia ja ne joita asia ei kiinnosta... niitä nyt ei kiinnosta. Suomessa on kuitenkin hyvin konservatiivisia rovasteja, joiden mielestä naisten pukeutumiseen tulee puuttua ja homojen auttajista puhuttaessa viitataan Natsi-Saksan johtajiin. En kyllä itse näe muuta vaihtoehtoa kuin näiden ääripäiden erottamisen - jos kirkko meinaa itsensä pitää "hengissä". Sama organisaatio ei yksinkertaisesti voi palvella molempia ääripäitä. Ties vaikka kopismi jyrää ohi molemmista?

Lisää uusi kommentti