Weppisivujen sisältö, case Maikkarin F1-uutiset

12. kesäkuuta 2019 - 21.52

Olen seurannut Maikkarin F1-uutisia noin 20 vuotta. Vielä muuttaessani ensimmäiseen yksiöön vuonna 2006 selaimen kolme ensimmäistä (aina) aukiolevaa välilehteä olivat The Daily Roxette, Maikkarin F1-sivusto ja F1-forum. Nykyään en tapita näistä enää mitään aktiivisesti, mutta kahta ensimmäistä luen, kun sopiva otsikko kävelee vastaan sosiaalisessa mediassa.

Maikkarilla oli ennen tarjota kuski- ja rataesittelyt, kuntopuntarit, uutiset, pistetilastot ja sen sellaista. Nyt näistä ei ole tarjolla kuin uutiset. Koko F1-sivusto on kutistunut sekavaksi sillisalaatiksi, josta sisältö on lähtenyt kävelemään jo aikoja sitten. Tulee mieleen nihkeä WordPress-sivusto, jossa seikkaillaan vain yhdellä sisältötyypillä tägien kautta. Tähänkö www:n kehitys on johtanut?

Sinänsä tämä ei ole ollenkaan yllättävää. Kun haluan seurata pistetaulukoita ja kauden edistymistä, suuntaan Wikipediaan. Sieltä löytyy juuri se sisältö mitä haluan. Uutisia siellä ei kuitenkaan ole. Uutisista haluaisin nähdä kronologisen listauksen, jotta voisin listasta nopeasti katsoa, mitä haluan lukea ja klikata ne auki erillisiin välilehtiin. Tällaista optiota maikkari ei tarjoa. Joskus jopa uutisen uuteen välilehteen avaaminen on estetty.

Jokainen uutinen (geneerinen sivu?) on ahdettu täyteen videoita, joita en jaksaisi ollenkaan. Samoin sivuilla on mainoksia ja linkkejä ties minne muualle sisältöön. Adblock tietysti estää mainokset, mutta aivojani kuormittaa silti linkit ties mihin salkkariuutisiin ja klikkiotsikoihin.

Parhaiten F1-uutisten lukeminen onnistuukin Maikkarin teksti-tv:stä! On hieman tragikoomista, että vuotta 2019 Maikkari tarjoaa luettavaa sisältöä parhaiten 70-luvun teknologialla.

Lätkän MM-kisojen aikaan tuli pelien tilanteita ja tuloksia seurattua Ylen teksti-tv:stä (puhelimen selaimen kautta tosin), koska se oli reaaliaikaisin ja informaatiotihein vaihtoehto. Olennainen – ja vain olennainen – oli tarjolla helposti.

Teksti-tv

En tykkää tästä web-kehityksen kehityksestä. Meillä olisi hienoja teknisiä ratkaisuja erilaisiin sisältöihin ja silti joudumme lukemaan mainostoimistojen väkertämiä WP-sivuja, joissa pääosassa on aivan muut asiat kuin sisältö ja sen tarjoamien kuluttajalle.

 

Lisää uusi kommentti