Venetsiassa

28. maaliskuuta 2013 - 16.45
Kuva

Viime viikko tuli reissattua konferenssimatkalla Venetsiassa. Siitä olikin melkein 20 vuotta, kun edellisen kerran on tullut istuttua lentokoneessa. En kyllä hirveästi edellisestä lentelystä muista, mutta sanon silti, että systeemit ovat muuttuneet niistä ajoista.

Reissu oli kyllä ihan onnistunut. Konferenssi meni "ihan ok" ja jäi sitä aikaa käydä vähän kurkkimassa kaupunkia vetten päälläkin. Hotellilta oli sinne 10 kilometriä matkaa, joten junalla suuntasin nähtävyyksiä katselemaan. Sää oli oikein aurinkoinen ja sopivan lämmin hupparissa liikkua. Kaupunki oli hienompi kuin elokuvissa ja italialainen pizza oli myös oikein maistuvaa.

Italialainen elämänmeno ei ole alkuunkaan niin kiireistä kuin Suomessa. Jos kävelen Helsingissä minua ohitetaan molemmin puolin, vaikken hitaasti kävelisikään. Venetsiassa kukaan ei kävellyt ohitseni, vaikka pysähdyin vähän väliä kuvaamaan rakennuksia. Minä olin se, jolla tuntui olevan kiire. Suomalaisilla olisi sieltä opittavaa.

Reissaaminen Lappeenrannasta Venetsiaan kesti 16 tuntia ja takaisin yhtä kauan. Amsterdamista tuli ostettua oikein hyvää juustoa tuliaisiksi jatkolentoa odotellessa. Onneksi sää oli kotimaassakin hieman lämmennyt sillä välin, joten pitkätkalsarit sai jättää jo pois käytöstä...

Laittelen jossain välissä hieman enemmän kuvia linjoille.

edit. Lisää kuvia täällä.

Lisää uusi kommentti