Vaalit 2011

25. huhtikuuta 2011 - 10.13

Kävi jo mielessä, etten kirjoita vaaleista mitään, kun kaikki on jo lässytetty. Kasvi tippui ja se oli sääli, mutta en omalla äänestämiselläni sille tietenkään olisi minkään voinut. Kuitenkin tuli tässä mieleen, että mitenhän eduskuntapaikoille olisi käynyt, jos läpi pääsisivät ne ehdokkaat, jotka saivat eniten ääniä vaalipiirissään. Nythän läpi pääsivät niiden puolueiden, jotka saivat eniten ääniä, ehdokkaat. Ensisijaisesti äänestämme puoluetta tässä maassa.

Koska en ollut vielä törmännyt tällaiseen listaan, niin tein sellaisen:

Puolue Äänimäärällä Suhteellisella äänimäärällä
KOK 43 44
SDP 42 42
KESK 41 35
PS 29 39
VAS 15 14
VIHR 12 10
RKP 11 9
KD 6 6
MUUT 1 1
Yht. 200 200

Eli jytky olisi ollut huomattavast pienempi ja KePu vastaavasti olisi ollut kuitenkin kolmanneksi suurin puolue. Niin ja Kasvikin olisi päässyt läpi...

Syksyinen ennustukseni piti kutinsa siinä mielessä, että Kokoomus nousi kärkeen ja Persut olivat vaalien suurin voittaja. Vihreät eivät pärjänneet ja se oli mielestäni vaalien suurin yllätys. Vaalien jälkeen Vihreät saivat 20% lisää jäseniä, joten kyllä sielläkin jotain tapahtui. Vaalit olivat mielenkiintoiset ja odotan innolla mitä tulee tapahtumaan 4 vuoden päästä. Tämä sama ei toistu, tai jos toistuu, syön hatullisen poliittista rehellisyyttä.

Aiheet

Lisää uusi kommentti