Uusittua ulkoasua

22. kesäkuuta 2015 - 22.41

Kuten kuvasta näkyy saitin uusi ulkoasu on nyt ollut linjoilla muutaman päivän. Ulkoasuremontti olisi pitänyt jo tehdä pari vuotta sitten, mutta ei muka ole ollut aikaa.

Viime kuussa katselin sivuston statistiikkaa ja totesin kävijöistä niin suuren osan olevan mobiililaitteilla surffaavia, että nyt on pakko saada saitin leiskasta responsiivinen. Mobiili ensin ja käytettävyys kuntoon laitteesta riippumatta. Nyt sivusto sitten skaalautuu niin kännykän, tabletin kuin isommankin laitteen ruudulle. Olen siis ihan tyytyväinen siinä mielessä. Värimaailmakin muuttui. Ei suoranaista syytä; nyt kävi vain näin.

Saitin kävijöistä tänä vuonna noin kolmannes on tullut mobiililaitteella ja loput isommilla tietokoneilla. Windows-käyttäjiä on 43%, Android 17%, Mac 14%, iOS 13%, Linux 7% ja sitten muut prosentit hajanaisille pienemmille käyttiksille, kuten WP, Symbian ja ChromeOS.

Selainpuolella hallitsee Chrome 49% markkinaosuudella. Toisena tulee Safari 18%:lla ja perään hengittää Firefox 16 prosentilla. Ie:n osuus on noin 7%.

Kävijöistä 78% tunnistautuu Suomesta tulijoiksi. Perässä seuraavat Yhdysvallat 7% ja Brasilia 4%. Loput ovatkin sitten hajakävijöitä. Tosin ei tuolta Brasiliastakaan taida aivan suoranaisia blogin lukijoita tulla. Tiedä häntä.

Vuoden luetuin juttu tähän mennessä on Timo Soinille osoittamani kirjoitus (Timo ei muuten koskaan vastannut mailiin. En ole yllättynyt). Perässä tulee sitten blogin pääsivu ja rokote sekä homeopatia -aiheiset kirjoittelut.

Semmoista tilastoa tällä erää. Pyrin nostamaan kirjoitustahtia pykälällä, mutta katsotaan nyt mitä tapahtuu. Ei pidä lupailla mitään, mutta nautin kyllä kirjoittamisesta.

Lisää uusi kommentti