Susikoira Roi

2. kesäkuuta 2016 - 22.02

Kokeilinpa itsekin kirjoitaa Susikoira Roi -vitsin. Olkaa hyvä. Ja pahoittelut.

Roille ei kettuilla

Susikoira Roi oli viettänyt nuoruusvuotensa EU:n kansainvälisissä tehtävissä. Hän oli, valmistuttuaan kauppatieteiden maisteriksi, suunnannut valuuttamarkkinoille, mutta huomannut ne hyvin ikäviksi ja hakeutunut nopeasti pois yksityiseltä sektorilta. Kuitenkin työskentely International Money Unionin (IMU) toimessa jätti hänelle pitempiaikaisen leiman kuin hän oli ajatellutkaan. Työkaverit aina nälvivät Roita, että onko tänään taas hyvä imu päällä.

Roi ei näistä välittänyt, sillä hän oli jo aikoja sitten löytänyt rinnalleen nartun, jonka kanssa oli perhettäkin perustettu. Ja voi pojat; siinä suhteessa oli nimittäin imua. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

EU:n töissä Roi oli aitiopaikalla seuraamassa kansainvälisen politiikan muutoksia ja vaikuttamassa lainsäädäntöön omalla panoksellaan. Sitä panosta toden totta välillä tarvittiin, mutta onneksi Roin ja hänen paremman puoliskonsa suhde oli rakennettu avoimelle pohjalle, joten Roilla ei ollut ongelmaa jäädä välillä vähän pidempäänkin tarkistamaan uusia lakialoitteiden kiemuroita.

Lopulta sankarimme kuitenkin alkoi saada tarpeekseen IMUn aikaisesta liikanimestään ja naljailusta, joten hän päätti aloittaa uuden harrastuksen, josta saisi itselleen paremman maineen.

Roi rupesi katsomaan Star Trekkejä lävitse. Hänestä oli tarkoitus tulla ensimmäinen trekkie-susikoira maailmassa, mutta asiat eivät menneet aivan kuin hän oli suunnitellut. Sen sijaan, että hänen työkaverinsa olisivat alkaneet pitää häntä trekkienä, he keksivätkin uuden pilkkanimen.

Jostain syystä koko hänen kollegaverkostonsa oli iPhone-käyttäjiä; Apple-uskovaisia henkeen ja vereen. Tämä ei koskaan ollut avoimuuteen pyrkivälle Roille vaihtoehto ja hän käyttikin Android-puhelimia. Sankarimme katsellessa The Next Generationia, työkaverit irvailevat sen kiinnostavan, koska Picard itsekin suosi Androidia. Tästä Roille muodostui liikanimi Data. Heissä oli muutenkin jotain samaa. Joku olisi voinut sanoa, että Roi oli kuitenkin parempi näyttämään tunteitaan, mutta kaikki eivät välttämättä olleet samaa mieltä.

Roi oli nyt ollut elämänsä aikana kahdessa duunissa ja molemmista hänelle oli tipahtanut irvaava liikanimi. Roille tämä riitti ja hän päätti vaihtaa vielä kerran täysin uuteen ympäristöön. Tällä erää edessä oli akateeminen maailma.

Roi kettuili vielä entisille työkavereilleen sen verran, että rupesi tekemään väitöskirjaansa avoimesta datasta. Siinä yhdistyi hänen intohimonsa avoimuutta kohtaan ja entisten työkavereiden päänaukominen Android-käyttäjälle.

Roi paahtoi väikkäriään kasaan hirveällä tahdilla. Häntä ohjaava professori Niilo katseli vierestä ihmetellen kuinka Roi käsitteli aineistojaan. Siinä wget ja grep lauloivat iloista lauluaan. Niilo oli jatko-opiskelijaansa oikein tyytyväinen ja myhäili itsekseen: harva datan imuroi, niin kuin IMUn Data-Roi.

.

.

.

(Lisää vitsejä voi lukea vaikka täältä.)

Aiheet

Lisää uusi kommentti