Sofi Oksanen - Baby Jane

4. marraskuuta 2010 - 20.35

Vaihteeksi kerkesin taas lukea kirjan. Tällä kertaa käsittelyssä oli Sofi Oksasen Baby Jane.

Viime vuonna(?) lukemani ranskalaiset kirjat olivat aivan kuraa, mutta tämä Oksasen teos on sentään jostain kotoisin. En noista kommunistiopuksista ole niin kiinnostunut, joten otin luettavaksi tämän yhden, joka ei kyseiseen sarjaan kuulu. Kielellisesti kirja on todella hyvä. Ei voi olla kuin kateellinen, kuinka toinen saa sanoillaan lauseet tanssimaan. Itse tarina oli hieman hämärä, mutta kyllä sielläkin hetkensä oli. Ei ole Oksanen mainettaan turhasta saanut.

Kirjassa oli paljon samankaltaisuutta tuohon keväällä lukemaani Punaiseen mekkoon, mutta jälkimmäinen on kyllä kuin alivaloittunut mikrofilmi verrattuna Oksasen teokseen. En juonta rupea sen kummemmin selittelemään, mutta sanottakoon, että ei se nyt hirveän kaukana ollut tuosta Punaisesta mekosta. Molempien kirjojen kannetkin ovat vielä punaisen sävyiset...

Tällä hetkellä työn alla on myös Linus Torvaldsista kertova Just for fun -kirja. Huuto.netissä ei vain ollut tarjolla kuin ruotsinkielinen painos, joten lukemisessa saattaa vierähtää tovi. Eikä sitä aikaa muutenkaan ole lukemiseen tarpeeksi.

Lisää uusi kommentti