Roxetten parhaat biisit

27. lokakuuta 2018 - 15.34

Olen pitkään (vuosia) halunnut pohtia, mitkä ovat suosikkibiisejäni Roxettelta. Itse asiassa vuosituhannen alussa koodasin ohjelman, joka arpoi satunnaisen biisin nimen tietokoneen käynnistyksessä ja annoin sille sitten arvosanan yhdestä kymppiin ja pidemmällä aikavälillä minulle olisi sitten muodostunut tarkempi kuva, mistä biiseistä pidän ja mistä en. No, ei se nyt aivan onnistunut kokeilu ollut.

Sittemmin mietin, että jos vain löisin taulukkoon kaikki biisit ja tiputtelisin siitä sitten pois osan ja katsoisin, mitkä rallit jäisivät jäljelle. Eipä tullut sitäkään tehtyä. Nyt, kun Roxettelta tuli ulos Boxette neljän DVD:n livetaltiointiboksi, rupesin taas pohtimaan, että kyllähän ne parhaat biisit on helppo listata. Ei se voi olla niin vaikeaa. Eli laitan tavoitteeksi määritellä nyt ne biisit. Ja listan koko on enimmillään 20 kappaletta.

Menen tällä kertaa albumikohtaisesti tuotannon lävitse. Debyyttialbumilta Pearls of Passion en valitse yhtään kappaletta. Neverending Love on kyllä hyvä biisi, muttei aivan yllä tälle listalle. Myöskään seuraavalta Dance Passion remix-albumilta en valitse yhtään kappaletta.

Look Sharp! sitä vastoin tuottaa listalle kolme kappaletta: The Look, Chances ja Dangerous. Levyllä on paljon muitakin hyviä biisejä, mutta otan nyt nämä kasariklassikot listalle. Look Sharp!:n molemmin puolin julkaistua It Must Have Been Lovea en nosta listalleni. En joulu- enkä talviversiota.

Seuraavalta levyltä otan nimikkoraita Joyriden lisäksi kappaleet Fading Like a Flower (Every Time You Leave) ja Knockin' on Every Door. Pari muutakin on siinä hilkulla, mutta jätän nostamatta tälle listalle.

Tourismilta listalle nousee vain How Do You Do! Pahaa tekee olla ottamatta muita biisejä, mutta pelkään, että ylitän muuten 20 kipaleen määrän.

Sitten onkin vuorossa Crash!Boom!Bang!, joka on suosikkilevyni, jolta voisin napsia helposti mukaan kymmenenkin kappaletta. Nyt otetaan sieltä kuitenkin vain(!) seitsemän: Harleys & Indians (Riders in the Sky), Fireworks, Sleeping in My Car, I Love the Sound of Crashing Guitars, What's She Like?, Lies ja I'm Sorry.

Rartiesiltä mukaan taittuu jo aiemmin sinkkujen B-puolina pyörinyt The Sweet Hello, The Sad Goodbye. Ja kokoelmalevy Don’t Bore Us:lta She Doesn't Live Here Anymore. Baladas en español:lta en ota mukaan yhtään raitaa.

Have A Nice Day:ltä sitten otetaankin taas muutama. Crush On You, Stars ja 7Twenty7 kelpaavat oikein mallikkaasti mukaan. Sitä vastoin Room Service jää ilman osallistujaa tällä kertaa. Ihan pahaa tekee taas, mutta nyt kävi näin.

Kokoelmalevyiltä The Ballad Hits ja The Pop Hits mukaan tarttuvat sinkkujulkaisut A Thing About You ja Opportunity Nox. The Rox Box ja sitä vastaavaa kokoelmalevy ei tuota listalle mukaan yhtään uutta biisiä.

Charm School ei ole omilla listoilla kovin kummoinen levy, mutta Speak To Me nousee listalle aivan selvästi. Travelling ei myöskään levynä kanna kuuhun asti, mutta Touched By the Hand of God otetaan kyytiin itseoikeutetusti.

Viimeiseltä studioalbumilta Good Karma mukaan nousee nimikkoraidan lisäksi Some other summer.

Lopullinen lista näyttää siis seuraavalta, kun mukaan on vielä valittu biisistä paras versio:

 1. The Look

 2. Chances (12” Dancehall version)

 3. Dangerous

 4. Joyride (Single version)

 5. Fading Like a Flower (Every Time You Leave)

 6. Knockin' on Every Door

 7. How Do You Do!

 8. Harleys & Indians (Riders in the Sky)

 9. Fireworks

 10. Sleeping in My Car

 11. I Love the Sound of Crashing Guitars

 12. What's She Like?

 13. Lies

 14. I'm Sorry

 15. The Sweet Hello, The Sad Goodbye

 16. She Doesn't Live Here Anymore

 17. Crush On You

 18. Stars (7” Almighty Radio Edit)

 19. 7Twenty7 (Demo)

 20. A Thing About You

 21. Opportunity Nox

 22. Speak To Me (Bassflow remix)

 23. Touched By the Hand of God

 24. Good Karma

 25. Some other summer

Eli eihän tässä nyt sitten kuitenkaan lopulta päästy alle kahdenkymmenen biisin. Tässä kuitenkin on nyt listalla aika selkeät omat suosikit. Spotifyn soittolista löytyy tästä:

Ja Gesslehän on keikalla Kultturitalolla 12. marraskuuta, joten sinnehän sitä pitäisi nokkaa suunnata tällä kertaa.

Aiheet

Lähettänyt Antero Liljeblad (ei varmistettu) 31. joulukuuta 2018 - 2.02 Ikilinkki

Kommentoin nyt jo pari kuukautta vanhaa postausta, koska löysin blogisi vasta joulun alla. Rupesin tästä innostuneena miettimään omia suosikeitani, ja hämmästyttävää kyllä, ne ovat enimmäkseen täysin eri valintoja! Ehkä tämä kertoo jotain tuotannon laajuudesta, sekä samalla myöskin yleisestä tasosta. Jos laskin oikein, suosikeistasi vain kahdeksan pääsee omalle top 20-listalleni!

Minulle Roxette-harrastus päättyy periaatteessa Have a Nice Day -levyyn. Sen jälkeiset tuotokset eivät vain ole enää kolahtaneet, lukuunottamatta tuota yhtä kappaletta. Tein oman listani aikajärjestyksessä.

Parhausjärjestyksessä taas suosikkini Have a Nice Day -levyltä nousisivat aivan kovimpaan kärkeen, mielenkiintoista että ne ovat täysin eri kappaleet kuin mitkä olet itse valinnut! Wish I Could Fly demo oli singlen b-puolella Perin laulamana, tykkäsin siitä enemmän kuin levyversiosta. Tuo lienee ainoa varsinainen erikoisuus tässä.

Vasta hiljattain hankin Gessle Archives Box Setin, se on vielä kokonaan kuuntelematta. Voihan olla, että siltä nousisi jotain vielä mukaan.

Boxette on parhaillaan postissa tulossa - ehkä toivottavasti jopa jo huomenna? Olenkin kaivannut Johannesburgin taltiointia, se oli aikanaan nauhalla VHS-videolla ja paljon sitä tuli katseltua ja kuunneltua.

The Look
Dangerous
Listen To Your Heart
It Must Have Been Love (re)
Joyride
Hotblooded
Fading Like a Flower
Spending My Time
Queen Of Rain
Harleys & Indians
Crash! Boom! Bang!
Sleeping In My Car
Love Is All
She Doesn't Live Here Anymore
I Don't Want To Get Hurt
Wish I Could Fly (Demo)
Waiting For The Rain
Cooper
Beautiful Things
Touched By The Hand Of God

 

Lähettänyt Erno Vanhala 1. tammikuuta 2019 - 17.53 Ikilinkki

Ei tuo listasi niin kaukana omastani ole :)

Wish I Could Flyn demo on kyllä hyvä, pidän itsekin siitä, joskin myös lopullinen versio on mieleeni.

Tuosta listaltasi poimisin ehkä vielä I Don't Want To Get Hurtin, joka on kyllä hieno kappale ja lienee jäänyt taas itsellä liian vähälle soitannalle. Piti laittaa soimaan välittömästi :)

Gessle Archives on oikein hyvä kokoelma. Riittä pitkään. Önskar nousi itsellä jostain syystä sieltä esiin – ja Sweet Emontions myös. Mutta kaiken kaikkiaan erittäin hyvä demokokoelma.

Boxette on myös jotain, mitä olisi pitänyt saada ulos jo 10 vuotta sitten. Onneksi nyt sitten vihdoin. Muuten hyvä paketti, mutta Live from Sydney -pätkästä puuttuu intro ja Room Service -kiertueen video on cropattu laajakuvaksi. Äänenlaatu on onneksi kaikissa konserteissa hyvä.

Lisää uusi kommentti