Pikaviestimet

31. lokakuuta 2012 - 19.47

Pohdin tässä päivänä eräänä pikaviestimien käyttöäni. Miten sitä on tässä vuosien saatossa tullut keskusteltua tuttujen kanssa. Pistin kuvaajaan myös sähköpostin, vaikka se nyt ei pikaviestin olekaan. Sähköposti oli kuitenkin se mistä sähköinen kommunikointini lähti liikenteeseen ja se on se mitä ei nykypäivänä tule käytettyä juuri missään muualla kuin töissä työasioiden hoitoon. Niistäkin monet jutut hoituisivat paljon kätevämmin muilla tavoilla, mutta että yliopistossa käytettäisiin moderneja tekniikoita... En usko.

Kun jonkun kanssa piti päästä oikeasti juttelemaan, niin aluksi käytössä oli ICQ, mutta se korvaantui lukioaikoina IRCillä. Lappeenrantaan muutettuani rinnalle tuli myös mese ja vähitellen irkin käyttö väheni ja väheni. Ei sen takia, etten haluaisi sitä käyttää vaan sen takia, että muu jengi lopetti irkkailua. Mesen valta oli aika vahva viitisen vuotta sitten. Tilanne pysyi muuttumattomana vuosia. Skype tai Facebookin tsätti eivät ole oikein omassa käytössä saaneet sijaa. Tämän vuoden ilmiö on sitten ollut mesen kuolema. Ei minulla ole kontakteissa enää kuin yksi aktiivinen mesettäjä. Muutos on ollut todella nopea. Tilalle on tullut suurimmaksi osaksi Googlen Gtalk -palvelu. Käytän nykyisellään Pidginiä niin mesettämiseen, Facebook-tsättäilyyn kuin Gtalkkailuun, joten sineensä ei ole väliä mitä toinen osapuoli käyttää, omasta vinkkelistäni tsätti näyttää samalle koko ajan. Irkkailua hoidan eri ohjelmalla - ehkä vain jääräyttäni.

No, tämä oli taas tällaista tilastofriikin höpinää. Odotellaan kuoleeko irkki jossain vaiheessa kokonaan ja käyttääkö meseä enää ensi vuonna kukaan. Aika näyttää.

im

Jaa niin mikä näistä on oma suosikkini? No irkki tietenkin. Muut eivät pääse edes lähelle.

Aiheet

Lisää uusi kommentti