Pari uutista menneeltä päivältä

4. lokakuuta 2010 - 17.22

Tämän päivän uutiskatsaus kertoo muun muassa seuraavaa.

Aloitetaan Tietokone-lehden uutisella kuinka Microsoft haastaa Motorolan oikeuteen. Asiassahan nyt ei mitään suurta uutista ole. Kaikkihan haastavat toisiaan oikeuteen koko ajan. Lähinnä rupesin tässä miettimään kuinka uutisen kirjoittajan kädessä kynä on pyörinyt. Kotilainen kirjoittaa seuraavaa:

Motorola on siirtänyt painopistettään Microsoftin alustasta Androidin suuntaan, ja samanlaista liikettä on nähty muillakin valmistajilla. Oikeusjuttu osoittaa valmistajille, ettei Androidin käyttö ole ongelmatonta, ja siihen voi liittyä tämän kaltaisia piilokuluja.

Uutisen olisi voinut kirjoittaa myös toisella tavalla.

Motorola on siirtänyt painopistettään Microsoftin alustasta Androidin suuntaan, ja samanlaista liikettä on nähty muillakin valmistajilla. Oikeusjuttu osoittaa valmistajille, että kun kerran kaveeraat Microsoftin kanssa, niin pääset usein keskustelemaan lakiteitse jatkossa. Open source yhteisö taasen ei niin paljoa jaksa kitistä.

Tuli vaaan mieleen... Kyllä se kynä on miekkaa vahvempi ase.

Toinen huomio tältä päivältä tulee Kauppalehden puolelta.

Sukarin Ideapark-suunnitelmille on painanut jarrua asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok). Vapaavuoren mukaan kauppakeskusten pitäisi sijaita mieluummin Helsingissä tai pääkaupunkiseudun aluekeskuksissa.

En pysty tätä käsittämään, vaikka kuinka yritän tavata. Onko joku oikeasti sitä mieltä, että kauppaa ei enää nykyään saa rakentaa kuin kehä kolmosen sisäpuolelle? Pitääkö venäläisen ostovoiman ajaa Stadiin asti kaupoille? Eikö se nyt ole helpompaa rakentaa se kauppa itärajan tuntumaan ja kerätä ne eurot talteen siellä? Olenko vain liian hölmö ymmärtääkseni tätä? Vastustanko vain liikaa Kokoomusta? Oliko tänään edes maanantai?

Aiheet

Lisää uusi kommentti