(Nokian) Windows (puhelimet)

16. helmikuuta 2011 - 20.59

Niinpä niin Nokia teki sen mitä kaikki odottivatkin, mutta teki sen sellaisella voimalla, että paatuneet Windows-miehetkin yllättyivät. Bisnesmielessä tuo tietysti voi olla ihan hyvä veto, mutta muuten... Lähinnä tuo edellinen tarina tuosta kertoikin.

Omasta puolestani toivon tuolle yhteistyölle nopeaa kuolemaa. En hyväksy missään muotoa, että Nokia valitsee suljetun alustan avoimen sijaan. En ikinä tule ostamaan yhtään Windows-puhelinta. En Nokialta, enkä keneltä muultakaan. En tule koskaan enää kehittämään yhtään Windows-sovellusta. En työpöydälle, enkä puhelimeen.

Tuleeko siitä MeeGosta sitten mitään? Toivottavasti. Itse ainakin odotan edelleen MeeGo-luuria ja parhaimmassa tapauksessa se tulee Nokialta, mutta jos ei tule, niin siinähän Nokia menettää minunkin rahani. Suljettuun alustaan en rahojani haaskaa.

Mutta toiset näistä kyllä innostuvat. Ossi Mäntylahti lataa Tietokoneen blogissaanFLOSS-hörhöilylle stoppi – Elop pelastaa Suomen ja Nokian. Vaikka blogaaja kirjoittaakin vain omasta kannastaan, eikä edusta Tietokoneen linjaa, on raja on vedetty aika matalalle siinä, mitä Tietokone julkaisee ja mitä ei. Ossin edelliset blogipostaukset ovat olleet samaa tasoa, ja kommentit ovat kyllä olleet myös aika yksiselitteisiä. Ossin trollailuja on nyt nähty tarpeeksi ja ehkä olisi aika mennä oikeisiin töihin. Ossihan on siis konsultti ja varmaan "auttaa" tämänkin valtion tietoteknillisiä hankkeita jollain osin. Sääliksi käy näitä hankkeita, mutta vielä enemmän käy sääliksi miestä itseään.

Ossi mainitsee myös blogin kommenteissa Windowssin saatavuudesta: Windowsin saa, kun ostaa tietokoneen. Miksi tämä on muka joku ongelma? Harvoin näkee tällaisia aivopieruja, mutta Ossilta näitä kyllä näkee turhankin usein. Jos kaveri ei oikeasti ymmärrä, mikä tuossa menee niin rankasti metsään, niin on syytä mietiskellä maailman menoa vielä vähän ennen kuin kirjoittaa seuraavan kerran.

No, jotta tähän nyt avaudutaan oikein kunnolla, niin todettakoon vielä, että Rosson sapuskat on nyt kyllä nähty. Oli sen verran täyttä kuraa tänään, että en ihan äkkiä siinne suuntaa.

Olkoot nämä valittelut tässä sitten. Palaan siihen puhelinliittymävalitteluun heti, kun Saunalahti vapauttaa mun liittymän takaisin, että tässä pääsis soittelemaankin, prkl!

Lisää uusi kommentti