Netflix

19. lokakuuta 2012 - 21.40

Katsoin äsken Lapsia ja aikuisia -elokuvan ja olihan kyllä hyvä. Yksi parhaimpia suomalaisia, mitä on tullut nähtyä. Elokuvasta välittyi niin elämän vaikeus, parisuhteen hankaluus kuin rakastumisen ihanuuskin. Suosittelen ehdottomasti!

Elokuvan lisäksi uutta oli kanava, jota pitkin sen katselin. Netflix aloitti eilen Suomessa (vihdoin!) ja tulin nyt katsoneeksi ensimmäisen elokuvan palvelusta. Palvelua on nyt mahdollisuus käyttää tovi ilmaiseksi ja tämän jälkeen 7,99€ / kk ja jos vain nyt saan viriteltyä sopivan laitteiston - tai hommaan Netflixiä tukevan telkkarin - niin voisin kuvitella jatkavani tilausta.

Koko jakelumaailma on kyllä murroksessa tällä hetkellä. Olen ollut Spotifyn asiakas kesästä 2009 ja sen jälkeen olen ostanut vain muutaman musiikkialbumin. Lähinnä Roxette-julkaisut. Spotify on niin paljon helpompi. 10 euroa kuussa ja käytössä 18 miljoonaa kappaletta ajasta ja paikasta riippumatta. Netflix ja kumppanit todennäköisesti tekevät nyt saman leffapuolella. Olen keräilijäluonne ja siksi näitä eri sukupolvien hopeakiekkoja on hyllyihin kertynyt satoja ja taas satoja, mutta silti en nyt koe, että minun tarvitsisi omistaa jonkin elokuvan fyysinen kappale. Riittää, että saan katsottua sen erinomaisella laadulla. 

Tästä jäin pohtimaan ylipäätään fyysisen tavaran omistamista. Olen ollut aika materialisti, mutta väkisinkin tuli mieleen, että tarviiko olla? Star Trekissä hahmoilla on hyvin vähän omia henkilökohtaisia tavaroita tähtipaatillaan, kaikki sisältö on mahdollista saada "tietokoneelta", joten sille ei ole tarvetta. Ja holokannella voi sitten vaikka rakennella autoja, jos sikseen tulee. Onko tämä tulevaisuutta vai pelkästään scifiä? Ehkä zen-tyyppinen elämäntapa voi olla ihan varteenotettava. Pitää pistää korvan taakse.

Oli miten oli, viihteen ja hyödyllisenkin sisällön nettijakelu on koko ajan kasvamaan päin. Onko Anttilassa enää 10 vuoden päästä myynnissä musiikkia tai elokuvia ollenkaan? Tiedä häntä. Maailma muuttuu joka tapauksessa Smile

Aiheet

Lisää uusi kommentti