Miksi ostaa halvinta?

21. helmikuuta 2009 - 21.20

Olen vuosia mietiskellyt, että minkä ihmeen takia ihmiset ostaa halvimpia mahdollisia tuotteita toisessa tapauksessa ja toisessa taas ei. Tämähän olisi hienoa, jos halvin tuote ostettaisiin silloin, kun kallimpi tuote vastaa hyvin halvempaa, mutta kun niitä halvimpia ostetaan silloin, kun ne ovat huomattavasti laaduttomampia kuin kilpailevat tuotteet.

Sinä, joka nyt luet tätä (niinkuin tätä nyt kukaan lukis..), niin muista kaksi asiaa: hyvää ja halpaa ei ole olemassakaan sekä köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa.

Esimerkkitapaus. K-raudassa on iskuporakone myynnissä hintaan 30e. Robinhoodista iskuporakoneen saa halvimmillaan yhdeksällä eurolla. Kummasta kannattaa ostaa?

Vastaus: ei kummastakaan, ei ainakaan noilla hinnoilla. En ymmärrä miten robbari saa kaupaksi tuollaisia iskuporakoineita. Kai niille nyt jokin takuukin luvataan? Jos sitä konetta todella käytetään tarkoitukseen, jonka nimestä voisi päätellä, niin kyllä yhdeksän euron iskuporakone sanoo työsopimuksensa irti hyvin nopeasti. Eikä ole K-raudan 30 euron pora hirveästi parempi. Jos tuollaisella vekottimella meinaa oikeasti tehdä jotain kannattaa ostaa sellainen, joka on tehty kestämään! Ja niitä vehkeitä ei Robbari myy.

Allekirjoittaneella on tällä hetkellä Tarjoustalosta ostetut löhöhousut jalassa. Alle viikko oston jälkeen housuissa oli reikä. Kaapissa on Adidaksen "vastaavat" housut, jotka ostin 2006. Housuissa on kyllä jo reikiä, mutta niin on käyttötuntejakin. Ja syytän rei'istä pesulan aggressiivisia pesukoneita. Jaa, että miksi ostin Tarjoustalosta? No, oli "erittäin painavat" syyt.

Panee kyllä miettimään sekin, että miten mikään valmistaja edes kehtaa tunkea markkinoille täyttä sontaa. En minä kehtaisi.

Oli miten oli, niin näitä halpistuotteita vaan tuntuu menevän kaupaksi. Ilmeisesti suomalaiset ovat rikkaita, kun kerran on varaa ostaa p*skaa. Mutta toisaalta kyllähän Salkkaritkin on aika katsottu tv-ohjelma, joten mihinkäs sitä tiikeri raidoistaan pääsisi...

Aiheet

Lisää uusi kommentti