Marie Fredriksson - Nu!

30. marraskuuta 2013 - 20.31

Marie julkaisi vuosien tauon jälkeen uuden sooloalbumin. Suurimman osan albumin biiseistä on tehnyt Marien mies Micke, mutta mukana on myös muita ruotsalaisia sanoittajia. Yhden kappaleen Marie on tehnyt itse ja yhden tarjoaa Gessle.

Alkusokki ensikuuntelun jälkeen oli kyllä aika massiivinen. Koko kiekosta ei jäänyt mitään käteen. Marie on viime aikoina tehnyt itse vain muutamia biisejä ja se on sääli, koska niitä tämä uusi albumi kaipaisi. Toisaalta edellinen ruotsinkielinen "oikea" albumi - I en tid som vår - ei rehellisyyden nimissä kummoinen ollut. Tro on tietysti todellinen helmi, mutta muuten kyseessä oli aika heikko kiekko.

Kyllähän tällä uudella levyllä on muutama ihan toimiva biisi. Ensimmäinen sinkkulohkaisu ja vähän rokahtavampi kipale Kom vila hos mig toimii hyvin levyn avaavana raitana. Samoin kolmantena biisinä oleva Det är nu! Myöskin Marien omasta kynästä oleva Sista sommarens vals toimii. Eikä Gesslen kynäilemä Känn dig som hemmakaan huono ole.

Marien albumit avautuvat huomattavasti hitaammin kuin vaikkapa Gyllene Tiderin, että voihan tämä kiekko olla vuoden päästä loistavuutta, mutta nyt tämä ei omiin suosikkeihini kuulu. Den ständiga resanin avautuminen kesti meikällä kymmenen vuotta, että onhan tässä vielä aikaa kuunnella, eikä tämä albumi kuitenkaan luokaton ole.

Aiheet

Lisää uusi kommentti