Lumiukko

14. joulukuuta 2011 - 21.38

Tuli lauantaina käytyä katsomassa Tampere-talossa Lumiukosta tehty musiikki-tanssiesitys. Artistit tulivat Englannista ja esitys oli varsin hyvä. Alku oli hieman lattea, mutta loppua kohden varsin mukava paketti. Lapsillehan tuo oli tarkoitettu, joten olin kuin kotonani salin perällä. Eikä kyllä kukaan kanssakatsoja huutanut (aka kirkunut/vollottanut) yleisössä, joten kai se lapsiinkin upposi. Musiikki oli alkuperäisen Walking In The Air -tunnarin tekijän Blaken käsialaa, joten jokainen erillinen ralli toi mieleen itse kotoisan tunnarin. Pidin tästä kyllä kovin. Jouluna taas tv:n ääressä sitten aito asia. Kyllä se tämän liven kuitenkin päihittää muuten paitsi musikaalisesti.
-G

Tulihan samalla Tampereen reissulla nähtyä Keskustorin jouluavajaisetkin, jotka spotattiin jo etukäteen valmiiksi, jotta tulon saattoi hyvin ajoittaa tapahtuman mukaan. Siellä Tomi Metsäketo lurautteli kauniisti joululauluja taustakuoroineen, pukki kierteli kansan keskuudessa ja sirkuslaiset esiintyivät tulielementteineen. Kurkittiin läpi nämä torin kojutkin, joiden kiinnostavin anti oli paahdetut mantelit ja pähkinät. Tuoksu oli vallan ihana! Silti piti pistää houkutukselle hanttiin, sillä ajattelin säästää nämä maistiaiset Tukholmaan, kun viime jouluna sielläkin samaista tuotetta oli tarjolla enkä ostanut. Sitä paitsi säästelin nyt tilaa pizzalle. Pikkuisen sateinen keli aiheutti vilua kaupungilla tallatessa, mutta pari tuntia kului iloisesti kauppoja kierrellen. UFF:kin ja kaikkea! Löytyi hauskoja Muumi-jouluvalojakin. Tiedän ainakin erään, joka olisi innostunut. (Muumi juoksee tuossa ensimmäisessä kuvassa, jos tarkkaan katsoo.)

a


Pizzaa tosiaan maisteltiin, kun pääsin ensimmäistä kertaa käymään Vesilahden Pizzeria Makasiinissa, joka toimii samalla muun muassa tiettyjen luomutuotteiden myyntipuotina. Pizzojen hinnat ovat vähän tavallista korkeammat, mutta olivatpa ne maistuviakin. Tarjolla oli myös vanhanajan henkisiä Laitilan Wirvoitusjuomia, jotka tunnetaan säilöntäaineettomina. Mielenkiintoinen paikka ja ilmeisen suosittu paikallisten keskuudessa.

Ideaparkissakin tietysti piti käydä, mutta kierros jäi valitettavasti todella lyhyeksi, koska oli kiire tuohon edellä mainittuun Lumiukko-esitykseen. Löytyipä G:lle kuitenkin kengät, ihmeen kivuttomasti. Toivottavasti kestävät paremmin kuin edeltäjänsä... Tampere näytti oikein kivalta paikalta noin yleensä, mutta jalkapatikassa ja reppujen kanssa ei ehkä maailman ihanin tällaisella tihkuisella kelillä. Mutta ehkäpä kelien lämmetessä voisi ottaa uusintavisiitin, jos jotain tapahtumaakin samaan saumaan olisi tarjolla. Luomupähkinöidenkin tarkastelu jäi niin pahasti kesken, kun piti kiirehtiä junalle...
-M

Lisää uusi kommentti