Linux-maailmasta, osa 6

On se vaan hienoa :) Käynnistin koneen töistä tullessa ja - yllätys yllätys - Amarokilla ei ollut mitään hajua mistään musiikeista. Tarkistin mounttaukset samantien. Mountattuna oli sata1 ja sata2 levyt, jotka eilen onnistuneesti mounttasin. Joten miten musiikit olivat hävinneet... Menin seuraavaksi tarkistamaan Amarokin asetuksista, että oliko mp3-kansio edelleen ruksittu. Hieman hämäännyin, koska koko kansiota ei ollut olemassakaan(!). Katsoin tarkemmin mitä näillä "sata1" ja "sata2" levyillä olikaan. No niillähän oli IDE-levyn ensimmäinen ja toinen osio. Fstabissa luki sda5 ja sda6 kun Konqueror sanoi, että sata-levyt olivat sdb5 ja sdb6. Kyllä ne eilen pelasivat oikein! Muutin fstabiin oikeat tiedot ja buuttasin koneen, jotta näkisin mitä buuttauksen jälkeen tulisi tapahtumaan...

Tulihan sieltä, mutta ei musiikkia. Konqueror ilmoitti, että sdb5 ja sdb6 osoittavat IDE-levyyn ja sda5 ja sda6 ovat kuin ovatkin ne oikeat sata-levyt... Muutin arvot, buuttasin ja kaikki pelasi; musiikki soi taas nätisti.

Miten tämä kaikki nyt oli mahdollista? En nyt tarkkaan Linuxin sielunelämästä tiedä, mutta jotain kuhaa tässä nyt jossain on. Ikävä vaan jos tuo IDE-kovalevy leviää, niin lähtee kaikki buuttaustiedot ja joutuu jotain kikkailemaan (asentamaan uusiksi), jotta kubuntu buuttanee. No kattelin kuitenkin, että Tietoasemalla oli 640giganen asema n. 70€, joten eipä tuo levytila nyt hirveästi maksa. Lähinnä sitten miettii, että kestääkö tuokaan sitten kuinka kauan. Ei ole helppoa ei :)

Stargate Ark Of Truth tuli myös äsken katseltua. Kerrankin vilasin jopa levyn ekstroja... Mutta niin. Ihan hyvää jatkoa/lopetus Ori-tarinalle, mutta leffana hieman vaisu. Ei huono, mutta ei kyllä väläytellytkään (oikeastaan missään). Mikä ihme siinä on, että pitää kuvata sisätiloissa käsivaralta??? Uskomattoman ärsyttävää! Jalustakamera ja meikä tykkää. Carterille myös miinusta pitkistä hiuksista, mutta ymmärrettäväähän tuo on kun Stargate ei enää ole leipätyö mitä se viimeiset kymmenen vuotta oli. No ei pitkähiuksinen blondi kuitenkaan kiksauttele niin paljoa.

Näillä mennään, josko viikonloppuna kävisi vähän pörräilemässä. Ei näitä helteitäkään jaksais yhtään, mutta onneksi kohta on jo syksy. Eilen illalla oli jo ihan pimeää, kyllä se syksy sieltä tulee <3

Aiheet: 

Lisää uusi kommentti