Kuntavaalit 2017: kaapista ulos!

16. tammikuuta 2017 - 19.05
Kuva

Nyt on aika tulla ulos kaapista ja todeta kaikelle kansalle, että olen ehdolla kuntavaaleissa 2017 Tampereen Vihreiden listoilla. Lähdin mukaan ehdokkaaksi, kun sellainen mahdollisuus tarjoutui. Tämä on ensimmäinen kerta, kun olen missään ehdolla, joten kaikki on minulle uutta. Ei anneta sen kuitenkaan häiritä, vaan pyritään vaikuttamaan siihen, että Tampere kehittyy entistä paremmaksi.

Oma ydinosaamiseni on vahvasti tietotekniikassa, jota myös tämän hetkinen työ Tampereen yliopistolla pitää sisällään, mutta vaaleihin lähden kolmella teemalla:

  • avoimuus
  • tasa-arvo ja yhdenvertaisuus
  • fillarointi

Avoimuutta ajan niin tietotekniikan puolella kuin päätöksenteossa. Verovaroin kerätty data tulee tarjota avoimesti ulospäin aina, kun se vain suinkin on mahdollista, ja avoimen lähdekoodin suosiminen on myös mielestäni suositeltavaa. Päätöksenteossa asiat tulee käsitellä julkisesti kabinettien sijaan ja päätökset perustella järjellä.

Tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta ajan varsinkin koulutuksessa. Jokaisella ihmisellä tulee olla mahdollisuus hyvää koulutukseen. Liian suuret luokkakoot eivät palvele lasta, eikä lasten ja nuorten terveydenhuollosta säästäminen ole muuta kuin kustannusten lisäämistä vuosien päähän.

Omaa sydäntä lähellä on myös pyöräily, joten haluan edelleen kehittää Tamperetta yhä paremmaksi fillarointikaupungiksi. Kehitys on koko ajan mennyt parempaan suuntaan, joten tämän suhteen haluan tukea trendiä, jossa pyörällä on helppo liikkua paikasta toiseen. Kaupungissa tulee kuitenkin olla mahdollisuus myös kulkea jalan, julkisella liikenteellä tai omalla autolla. Jokaiselle on paikkansa.

Näillä tunnelmilla lähden siis kohti kevään vaaleja :) Jaffa, kree!

Lisää uusi kommentti