KRuisinKi 2010

25. huhtikuuta 2010 - 19.29
a

Tättärätää! Tänä vuonna vihdoin ja viimein saatiin aikaiseksi mäkiauto KRuisinKi-mäkiautokisaan. Autohan valmistui puolivahingossa. Alunperin ajatukseni oli, että ostoskärristä olisi vankkurin tehnyt, mutta eipä tuo Jonni nyt aivan sille koskaan lämmennyt, joten kompromissinä rakennettiin tuollainen kuvan osoittama vaunu. Runkona Esla-pyöräkelkan jalakset ja pyörät. Näiden päälle pultattiin Bemarin jakkara ja eteen hitsattiin fillarista ohjaus. Jotta kuski ylettyi kääntämään sarvia, siirrettiin tanko satulan kohtaan ja väliin laitettiin kylvökoneen vantaista tehty ohjauskappale. Kaikki maata koskettavat pyörät oli myös varustettu jarruilla, joita kolmikätinen ihminen pystyi käyttämään kätevästi.

Koska lahjattomat treenaavat, niin emme testanneet autoa ollenkaan vaan ensimmäinen kunnon testi oli kilpailun ensimmäinen lasku. Saldona rengasvallia päin ajaminen viimeisessä kaarteessa. Kunnon aplodit sentään heruivat. Ulosajon syyksi paljastui kuskille käteen jäänyt ohjaustanko (myös toinen takajarru hirtti kiinni...).

Seuraavaan laskuun lisäsimme teippiä tangon ja rungon ympärille ja auto saavutti maalilinjan 33 sekunnin kuluttua lähdöstä. Olimme tyytyväisiä. Lopullisia tuloksia vielä odotellaan, mutta Stenu Racing ei selvinnyt finaaliin...

Päivitys: Emme olleet viimeisiä! Tulokset täällä.

Kuvia lisää täällä!

Ja videoita löytyy seuraavien linkkien takaa:

Auto ulos säilöstä

Kiertelyä katsastusalueella

Kiertelyä lähtöalueella

Kuljettajahaastattelu ensimmäisen laskun jälkeen

Aiheet

Lisää uusi kommentti