Innovaatio my ass!

19. tammikuuta 2011 - 21.36

Ei jaksa enää. Nyt tuli innovaatioämpäri täyteen ja kilahti vähän ylikin.

Muutama vuosi sitten alettiin höpistä kaikenmaailman innovoinnista ja tuntuu, että se on nyt tarttumassa ihan joka ikiseen lauseeseen. Kaikkea pitää innovoida ja innovoida.

Mitä tämä innovointi sitten on? Mikä on innovaatio? Wikipedia määrittelee innovaation lyhyesti keksinnöksi. Jos innovaatiolla viitataan keksintöön, niin miksei voida käyttää tätä suomalaisittain hyvin tuttua sanaa? Suomessa kun keksijöitä on vaikka kuinka paljon. Luonteeseemme kuuluu olla pellepelottomia.

Ohan innovaatiolle muitakin määritelmiä. Wikissäkin oli paljon tarkennusta asiasta. Yliopistolla olen luennolla oppinut, että innovaatio on nimenomaan kaupallistettu keksintö, eli se on jokin uusi juttu, jolla tehdään fyrkkaa.

Ja nyt siihen missä kiehahti yli. Kovalaisen Heikki kertoo Maikkarin haastattelussa, että diggaa [formulan ratissa olevista] teknisistä innovaatioista. Voi elämän karut kivet ja männynkävyt! Ei niissä ratin nappulossa nyt ainakaan mitään kaupallistamista tapahdu! Eikö vain riittäisi, että joku teki nyt jonkin keksinnön?

Eli mitä me voimme tästä päätellä? Suomeen puuhataan innovaatioyliopistoa (ihan oikeasti voiko termi olla enää enempää anuksesta), mutten kyllä ole yhtään varma, että kaikki keskustelussa mukana olevat heebot puhuvat innovaatio-termillä samasta asiasta. Kommentoikaa vapaasti ja kertokaa mikä se innovaatio on - jos tiedätte. Ehkä kohta joku muukin (==minä) tietää.

Aiheet

Lisää uusi kommentti