Homeopatiasta (taas)

1. huhtikuuta 2016 - 19.35

Homeopatia on ollut taas tällä viikolla tapetilla. Ensin Juha Leinivaara kirjoitti kuinka Australiassa nainen kuoli verenvuotoon synnytyksen jälkeen. Häntä avustanut kätilö hoiti verenvuotoa homeopaattisilla aineilla, eikä nainen päässyt ajoissa oikeaan hoitoon. Tähän on vaikea sanoa mitään positiivista. Ihmisen turha kuolema tuntuu aina niin väärältä.

Viikko toi mukanaan myös muita negatiivisia uutisia homeopaateille. Suomen äänekkäimpiin homeopatian puolesta saarnaaviin ihmisiin kuuluvua Liisa Sulkakoski ilmoitti Facebookissa sairastavansa haimasyöpää. Tämä on tietysti tragedia. Haimasyövästä paranee vain prosentin luokkaa oleva määrä diagnoosin saaneista. Rivien välistä on luettavissa, ettei Sulkakoskella ole paljoa aikaa jäljellä. Sen sijaan, että hän olisi jäänyt Suomeen hoidettavaksi, päätti diplomihomeopaatti suunnata Sveitsiin klinikalle, joka on erikoistunut homeopaattisiin syöpähoitoihin. Facebookissa Sulkakoski ilmoittaa tilinumeronsa ja pyytää avustusta; hoidot maksavat 7000 euroa kuussa.

Tässä vaiheessa ensimmäisenä mieleen tuli jonkun kaapanneen Sulkakosken tilin ja vedättävän ihmisiltä rahaa oikein kunnolla. Ilmeisesti kyseessä on kuitenkin aivan todellinen tilanne. Sen sijaan, että Suomesta olisi saanut käytännössä ilmaiseksi oikeaa hoitoa, Sulkakoski kerää rahaa seuraajiltaan, jotka sitten valuvat Sveitsiin huuhaahoitoihin. Ei se ole tyhmä, joka pyytää…

Vähän surullisia uutisia nämä tällä erää. Eiköhän kevät tuo mukanaan jotain positiivistakin :)

Lisää uusi kommentti