Heroes

16. maaliskuuta 2014 - 20.02

Katselin Heroes tv-sarjan, kun sellaisen Netflixistä silmiini bongailin. Sarjaa tehtiin neljä kautta, joista ensimmäisen katselin aikoinaan, kun Maikkari sitä lähetti, mutta sitten sarjan seuraaminen jäi. En oikein jaksaisi istua telkkarin ääressä tiettynä aikana, jos siihen ei ole välttämätön pakko. Onneksi tekniikka tuo tähän koko ajan helpotusta. 

Sarjan ensimmäinen ja toinen kausi olivat hyvin samanlaisia, mutta kolmas kausi muutti suuntaa aika radikaalisti. Neljäs palasi pykälän kohti alkuperäistä ajatusta. Kolmas kausi oli mielestäni huonoin. Pohdin tässä tällaisten sarjojen käsikirjoittamisen vaikeutta. Koko ajan pitäisi pystyä tuomaan sarjaan jotain uutta, suurempaa ja parempaa. Lopulta pakka valitettavasti hajoaa totaalisesti käsiin. Heroessin kanssa oli vähän samaa tautia ilmassa, kun hetkessä kaikki sankarit olivat kuolleita ja sitten taas elossa.

Toinen ongelma on, että sarja loppuu joskus. Tv-yhtiöt eivät enää osta uutta tuotantokautta ja tarina pahimmassa tapauksessa jää totaaliseen cliffhangeriin. Fanit pettyvät. Heroessin kanssa ei onneksi mitään radikaalia juonta jäänyt kesken. Paljon sitomattomia langanpätkiä matkan varrella kyllä oli. Jäin pohtimaan tuoko Netflix tähän muutosta - tarjoavatko faneille happy endiä vai lopettavatko sarjat kuin seinään? Netflixin omat tuotannot House of Cards ja Orange Is The New Black kertovat tähän kysymykseen joskus vastauksen. Siihen asti, nauttikaamme hyvästä viihteestä niin halutessamme.

(Tulipas huono postaus...)

Aiheet

Lisää uusi kommentti