Hävettää

25. maaliskuuta 2019 - 13.00
Kuva
Eduskunta

Katsoin Perussuomalaisten uuden vaalivideon ja ensimmäinen mieleen syntyvä tunne on, että hävettää. Hävettää niin saatanasti. Hävettää, että olemme pystyneet antamaan Halla-ahon rasististiselle populismille näin paljon valtaa.

Videolla kerrotaan, kuinka Suomen edellinen hallitus kurjisti suomalaisten elinoloja ja avasi rajat pakolaisille. Se on juuri se hallitus, jonka maahanmuuttolinjaukset on Halla-aho kirjoittanut. Ja se on se sama hallitus, jossa Perussuomalaiset olivat linjaamassa leikkauksia köyhimmille.

Perussuomalaiset siis sotivat vaalimainoksellaan sitä vastaan, mitä ovat itse olleet rakentamassa.

Eilen nähtiin jälleen yksi esimerkki siitä, mihin tällainen vihalla ratsastaminen johtaa, kun Soinia vastaan hyökkäsi Soldiers of Oodin -hupparimies. Halla-aho tuomitsi tämän ja kehotti äänestämään, ei rähjäämään. Samaan aikaa puolueen vaalivideolla käytetään väkivaltaa ja lietsotaan vihaa. Onko ihme, jos joku ottaa oikeuden omiin käsiin?

Brexit kertoo hyvin, kuinka pitkälle populistin vastuunkanto riittää. Ennen äänestystä valheita kertoneet tahot ovat jo aikoja sitten jättäneet laivan. Voi vain kuvitella, kuinka hyvin Halla-aho kantaisi vastuun. Vastuunkantajat löytyvät jostain aivan muualta kuin populistien tai äärioikeiston joukosta.

 

Hävettää niin saatanasti.

 

Lisää uusi kommentti