Formulaa!

15. maaliskuuta 2016 - 21.38

F1-kausi alkaa viikonloppuna, joten oli aika hommata kanavaa tarjolle. Realistisia vaihtoehtoja oli kolme: suoraan Maikkarilta Katsomon kautta, Elisa Viihde ja kaapeli-tv-maksukanava.

Vaikka teknisesti ottaen kaikki väylät tarjoavat MTV Total Sport -kanavaa hintaan 24,95 / kk Katsomo olisi halvin, koska mitään muuta kustannusta ei menisi. Kaapeli-tv:n kautta tarvitaan kortin vuosimaksua yms ja Elisa Viihde tuo mukanaan omat kuukausimaksunsa.

Katsomon ongelmat ovat, että se taitaa edelleen tarjota palveluita ainakin osin Silverlightin läpi – eli Windowssille. Toimintavarmuus on toinen kysymys. Mikäli palvelu pettää kisaviikonlopun aikana, huutoni on valtaisa.

Elisa Viihde… No, sanotaan niin, että en välitä maksaa ylimääräistä palvelusta, jota en tarvitse, enkä halua yhtään ylimääräistä kaukosäädintä. Ja internet kertoo liikaa Viihteen sopimushelveteistä. Tämä olisi myös aivan puhtaalla matematiikalla kallein vaihtoehto.

Eli päädyin siis kaapeli-tv-kanavapakettiin. Tässä ongelmina voivat olla sähkökatko tai muuten vain lähetyksen hajoaminen. Sonerallakin näitä Lappeenrannassa välillä oli, mutta eivät onneksi pilanneet F1-viikonloppua.

Piipahdin Elisan myymälässä keskiviikkona tilaamassa MTV Total Sport -kanavapaketin ja noutamassa kaapeli-tv-kortin. Otin oman kortinlukijani tiedot (pahvilaatikon) mukaan, jotta kanavakortin ja lukijan saisi paritettua. Kysyessäni myyjältä parituksesta tuli hölmistynyt katse ja toteamus, ettei näitä kyllä tarvitse parittaa. Kuitenkin hän rupesi tietoja syöttämään ja totesi lopulta, että kanavien pitäisi näkyä heti kuin televisio vain saa rekisteröityä oikeudet. Olin vielä tarkistanut, että parittaahan myyjä kortinlukijaa oikealla numerolla, johon hän totesi, että sarjanumero on se, jolla paritetaan. Kuulosti hassulta, kun laitteessa on erillinen paritus-ID, mutta toisaalta, en minä niitä hommia ole ikinä tehny.

Suuntasin koti, mutta tyyppäsin systeemiä vasta torstaina. Eikä ne kanavat mitään näkyneet. Kokeilin kuitenkin SD-kanaville tarkoitettua kortinlukijaa ja sillähän maksukanavat toimivat välittömästi. HD-kanavat puuttuivat, jote näytti vahvasti siltä, ettei korttia ja kortinlukijaa oltu linkitetty (oikein).

Kanavapaketin myötä pääsin myös kirjautumaan nettipalveluun, jossa kerrottiin, “ettei korttini ole HD-yhteensopiva”. Nämä tiedot mukanani piipahdin perjantaina uudestaan Elisan myymälässä. Toinen myyjä löi käteen uuden kortin ja totesi, ettei linkitystä tarvita.

Kuten arvata saattaa, ei tämäkään kortti toiminut sen paremmin kuin edellinenkään. Soitin lauantaina Elisan asiakaspalveluun, jossa minut ohjattiin tekniseen tukeen ja sieltä kortti paritettiin kortinlukijan kanssa ja aspa lupasi vielä soittaa myöhemmin varmistaakseen, että kaikki pelaa – ja piti lupauksensa.

Ja hommahan toimi. Nyt kortti oli paritettu oikealla numerolla ja F1-kausi oli tekniikan puolesta valmis alkamaan. Elisan myymälästä jäi harvinaisen osaamaton mielikuva, mutta asiakaspalvelu pelasi puhelimen päässä suht nopeasti ja asiantuntevasti. Siitä plussaa.

Lisää uusi kommentti