Eduskuntavaalien ennakkoa

7. huhtikuuta 2019 - 18.27
Kuva
Äänestyslomake

Vaalipäivään on aikaa viikko. Erittäin mielenkiintoiset vaalit tulossa. Listaan tässä muutaman asia, joita seuraan itse. Nämä ajatukset ovat täysin subjektiivisia :)

SDP:n mahdollinen vaalivoitto. Tämä on siinä mielessä mielenkiintoista, että Suomi on ollut nyt 16 vuotta oikeistolaisessa komennossa ja nyt olisi ainakin omasta mielestäni aika kokeilla välillä vasemmistolaisempaa politiikkaa. Sipilän hallitus on ollut sen verran katastrofi, että suunnanmuutos on tarpeen.

Vihreiden nousu. Vihreät tulevat luultavasti ottamaan huiman harppauksen kannatuksessaan ja nousevat myös mahdollisesti Helsingin vaalipiirin suurimmaksi puolueeksi. Tämä on Suomen, mutta myös maailman, mittakaavassa erittäin hieno ja ainutlaatuinen juttu. Planeetan pelastaminen tulisi olla jokaisen puolueen tavoitelistalla, mutta vain Vihreät on ajanut tällaista politiikkaa jo kymmeniä vuosia.

Persujen mahdollinen jytky. Onnistuuko Halla-aho tekemään soinit ja nostamaan puolueen kannatusta vaalien alla korkealle. Hallitukseen Persuilla ei liene mitään asiaa, mutta näemmä edelleen äänestäjiä riittää.

Piraattien ja Liike Nyt!:n kannatus. On mahdollista, että eduskuntaan saadaan mukaan uusi puolue. Samalla Siniset saattavat sieltä tippua kokonaan pois (ei jää ikävä).

Keskustan kyntäminen. Mitä alemmas puolue vajoaa sen parempi. Kepu pettää aina.

Yksittäisten ehdokkaiden kohdalla jännitän eniten onnistuuko Oras Tynkkynen tekemään paluun eduskuntaan ja pystyykö Iiris Suomela nousemaan yhdeksi kaikkien aikojen nuorimmista kansanedustajista. Ja tietysti odottelen, että tippuuhan Väyrynen vihdoin ja viimein pois.

Sormet syyhyävät jo nyt, mutta odotellaan nyt vielä viikko ja muutama tunti.

 

Lisää uusi kommentti