"Aito avioliitto"

Alkuviikosta tuli täyteen sukupuolineutraalia avioliittoa vastustavien tahojen kansalaisaloitteen allekirjoitusten keräyksen puolimatka. Aiemmin säädetty laki astuu voimaan keväällä 2017, mutta tämä Aito avioliitto -ryhmittymä haluaisi säädättää uuden lain kumoamaan jo säädetyn lain. Kolmessa kuukaudessa aloite on saanut taakseen yli 36 tuhatta allekirjoitusta. 50 tuhatta täytyy siis saada, jotta aloite lähtee käsittelyyn. Online-allekirjoitusten tahti on hyytynyt, eivätkä ne näillä näkymin riitä kattamaan vaadittua 50 tuhannen nimen määrää. Aloitteelle on kerätty kuitenkin jo yli 16 tuhatta allekirjoitusta käsin, joten näillä näkymin aloite kuitenkin päätyy eduskuntaan asti.

En ole vielä ymmärtänyt, miten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä syrjivä aloite voisi olla “aidosti tasa-arvoinen”, mutta kukapa näistä nyt aina ymmärtäisikään. Ihmisillä on oikeus tehdä kansalaisaloitteita, joten tälläkin aloitteella on paikkansa. Spekuloidaan hieman tulevaa (mikäli säädöskuviot menevät metsään, vika on minussa; en tunne kuvioita tarpeeksi tarkkaan).

Aloite siis menee todennäköisesti eduskuntaan asti ja lakivaliokunta sen tullee hylkäämään. Äänestys suuressa salissa onkin sitten mielenkiintoinen tapahtuma. Päivi Räsänen kannustaa ihmisiä allekirjoittamaan lakialoitteen ja tulee kumppaneineen varmasti äänestämään lain puolesta. Tässä tullaan sitten jännän äärelle. Kuulostaa demokratian irvaamiselta, jos edellinen laki pyörrettäisiin. Tämä aiheuttaisi välittömästi uuden Tahdon-kampanjan ja kohta oltaisiin taas äänestämässä, mutta toiseen suuntaan. Tällainen ei palvelisi kenenkään etua.

Tahdon2013-lakialoite keräsi 166 851 allekirjoitusta, joista yli 100 tuhatta tippui välittömästi kansalaisaloitteen avaannuttua. Aito avioliitto -yhdistyksen aloite ei tule keräämään näin montaa allekirjoitusta. Kansan keskuudessa tehdyt gallupit kertovat enemmistön puoltavan sukupuolineutraalia avioliittoa. Eduskunnan olettaisi puolustavan kansan tahtoa tällaisessa enemmän omantunnon kysymyksessä, vaikken ymmärräkään miten yhdenvertaisuus voi olla omantunnon asia. Kaikilla ihmisillä tulee mielestäni olla yhtäläiset oikeudet onneen. Kansanedustajan ei tule ajaa omaa mielipidettään, uskontoaan tai agendaansa, vaan kansan hyvinvointia. Seksuaalivähemmistöjä syrjivä Aito avioliitto -hanke ei ole kansan hyvinvointia.

Lisää uusi kommentti