FormulaManageri

FormulaManageri

EduskuntaManageri II:n suosion siivittämänä aloin tekemään pelisarjaan kolmatta peliä, mutta tuolloin inspiraatio lopahti kesken. (EM3 olisi jo haastanut Civilizationit...) Lopulta palasin suuren haaveeni, formulamanagerin, pariin ja aloin työstämään sitä ihan tosissani. Kuitenkin Qbasicin rahkeet tulivat vastaan hyvin nopeasti ja kehitystyö tyssäsi siihen. Lukiossa alkoi kuitenki onnekseni ohjelmointikurssi, joka perehdytti minut VisualBasicin saloihin ja lopulta siirsin projektini Windows-ympäristöön.

Peliä koodailin kaksi ja puoli vuotta ja koodia syntyi viitisentoistatuhatta riviä. Koodi itsessään on aivan järkyttävän hirvittävää katseltavaa. Ihme, että koko viritys edes pysyy kasassa...

Oli miten oli, pelin julkaisin sharewarena ja rekisteröintejä alkoi tippua. Syksyllä 2003 peli pääsi MBnetin päivän peliksikin, mikä luonnollisesti lämmitti mieltäni.

Peli itsessään on juuri sitä mitä nimikin kertoo: formula-aiheinen manageripeli. Siinä missä EduskuntaManagerit olivat hupipelejä, on FormulaManageri huomattavasti vakavamielisempi täysikokoinen manageripeli. Olen jopa itsekin pelannut sitä suht paljon.

Vuodesta 2009 eteenpäin peli on ollu täysin vapaassa jakelussa lähdekoodeineen.

MikroBitti esitteli peliä seuraavasti:

MBnetin päivän peli 30.9.2003

Jotkut meistä ovat saaneet ns. formulakärpäsen pureman, ja monella on tiukka näkemys siitä, miten asiat pitäisi hoitaa, jotta Kimi ja muut siniristilipun alla päristelevät kuljettajat olisivat ensimmäisenä maalissa. Harva meistä kuitenkaan osaisi todella tehdä asian eteen jotain. Harjoitus tekee varmasti tälläkin alalla mestarin, ja kotimainen FormulaManageri tuokin jokaisen penkkikaasuttelijan ulottuville mahdollisuuden katsoa, josko tallin pyörittämisestä tulisi jotain.

Kuten manageripeleissä yleensäkin, FormulaManageri on täynnä erilaisia nippeleitä, joita voi ja pitääkin säätää. Aluksi varsinkin alaa tuntemattomalle menee sormi suuhun, kun silmille heitellään surutta alan termejä ja päätöksiä, joiden tekeminen tuntuu vaikealta. Onneksi peli osaa neuvoa melko selvästi, mihin asioihin tehty päätös vaikuttaa, joten aloittelijallakin on mahdollisuus pärjätä. Liialla grafiikalla FormulaManageria ei ole pilattu, sillä peli on oikeastaan kokonaan tekstipohjainen, mutta alasta kiinnostuneita tämä tuskin haittaa tippaakaan..

Liite Koko
fmana.zip614.6 KB 614.6 KB
fmanadll.exe3.36 MB 3.36 MB
vbrun600.exe1.01 MB 1.01 MB
Tietoja
Julkaisuaika
Projektin tyyppi
Koodit
Mitä jäi käteen
Pelattava peli aivan hirveellä koodilla