EduskuntaManageri II

EduskuntaManageri II

Kun verrataan EduskuntaManageria ja EduskuntaManageri II:ta, ei voi olla huomaamatta eroja. Outojen manageripelien kuninkaan toinen tuleminen ei jättänyt edes MBnettiläisiä kylmäksi. Peli on ollut kahteen kertaan päivän pelinä ja esitelty itse lehdessä. Molemmat kirjoitukset löydät täältä. Itse peliä tein pitkään ja hartaasti. Aloin tekemään peliä jo kesällä 1999, mutta kyllästyin. Onneksi koodia ei ollut paljoa kirjoitettu, kun syksyllä siirryin taas QB:n pariin. Sen aikaisesta koodistani kun ei ota kukaan selvää. Väsäsin siinä syksyn koodia - paljon tuli ongelmia vastaan, mutta onnistuin ratkomaan ne kaikki. Pelissä on paljon teknillistä ja sisällöllistä uutta verrattuna edellisiin peleihin. Kaikki valikot toimivat nuolinäppäimillä ja peli itsessään on suht nopea käyttöinen. Ideapuolella sattumia on valtaisa kasa (muistaakseni sinne sadan pintaan!) ja muutenkin "eduskunta" on viety uusiin ulottuvuuksiin. Idea on pysynyt lähes samana, vaikkakin EM2:ssa on tarkoitus "vain" euroopan valtaaminen, kun EM1:ssä vallattiin koko maailmaa. Itse en myöskään ollut laittamassa peliin "urheilukilpailuja", mutta erään Ernon (en siis minä:) ruinaamisen ansiosta liitin peliin myös urheilupuolen. Varoituksen sana: Pelissä on bugi. Mikäli sotilaiden kunto on nolla (0), kaatuu peli sotatilanteen sattuessa. Kumma kun ei betatestausryhmä sitä löytänyt ajoissa... Myös EM 3 oli tekeillä, mutta se hyllytettiin. Saattaa vielä joskus ilmestyäkin... Pelaa, älä pelkää!

MikroBitti esitteli peliä seuraavasti:

MBnetin päivän peli 21.1.2000 ja 15.6.2000

EduskuntaManageri 2 on kieli poskessa tehty maanhallitsemispeli yhdelle pelaajalle. Merkkipohjaisessa pelissä pelaaja yrittää Suomen diktaattorina nostaa valtion maailmankartalle ja mahdollisuuksien mukaan valloittaa koko Euroopan. Peliä pelataan viikon vuoroissa ja määrättävinä on lukuisia asioita aina veroprosenteista urheilu- ja yritystukiaisiin. Kansa pitäisi pitää tyytyväisenä ja samalla ajatella liike-elämän ja armeijan etuja. Armeijaa ei tosin tarvitse kuin hyökkäyksiin, sillä yksikään valtio ei tunnu kärkkäältä julistamaan sotia. Kaikki valikkojen vaihtoehdot eivät vaikuta järkevästi mihinkään, eikä pelin matematiikkakaan tunnu olevan aivan ajan tasalla. EduskuntaManageri 2 on niitä pelejä, joita ei kannata ottaa turhan vakavasti. Pienet järjettömyydet ja realismin puute korvautuvat hauskalla idealla ja tekijän peruskoulunopettajille piruilevalla huumorilla. Vaikea peli ei ole, joten jos tämäntyyppinen hupailu tuntuu kiinnostavalta, EM2:a kannattaa kokeilla.

MikroBitissä, helmikuu 2000

Tekstipohjainen, mainio pieni hallitsemispeli, jossa pelaaja astuu Suomen eduskunnan tilalle. Tehtävänä on paukutella läpi fiksuja päätöksiä maan hyvinvoinnin takaamiseksi. Pelaaminen on yksinkertaista, mutta tarjolla on mukava valikoima erilaisia taloutta ja hyvinvointia säätäviä nippeleitä. Sotiakin voi. Ei hullumpi kevyt taloussimulaatio Utopian rinnalle.

-Jukka O. Kauppinen

Liite Koko
emana2.zip85.19 KB 85.19 KB
Tietoja
Julkaisuaika
Projektin tyyppi
Koodit
Mitä jäi käteen
Ensimmäinen tekeleeni, josta sain fanipalautetta