Lada

Loppusyksystä 2004 tuli kaverin kanssa koeajeltua autoja Kouvolassa. Himotti ottaa projekti työn alle. Siinä sitten tuli ajeltua 1200 ässää ja kappas kummaa, kun se luisteli mallikkaasti ensilumilla ja lopulta luisteli sitten koeajolla tolppaan - kesärenkailla. No auto oli perästä kurtussa ja ostopäätöshän siinä sitten syntyi nopeasti. Tinkimisetkin jäivät vähän vähemmälle. Auto oli kuitenkin hommattu.

Seuraava etappi oli saada tilat, joissa autoa pääsisi rassailemaan. Onneksi ladosta löytyi hyvää betonilattiaa ja tarvitsi rakentaa vain lämpimät seinät ja katto (kuvassa näkyy äxöniä). Pari kuukautta meni rakennellessa, mutta uuden vuoden kieppeillä peruutin Ladan talliin ja itse autoprojekti pääsi alkamaan.

Seuraava vuosi menikin sitten niin, että viikonloppuisin kerkesi pyöriä auton ympärillä ja lommokin siinä oikeni, ruosteet lähtivät ja urat tasottuivat. Keväällä 2006 huumori alkoi kuitenkin loppua ja etsin kuumeisesti maalaajaa autolle. Lopulta sopiva kaveri löytyi ja auto siirtyi viimeistelyyn ja maalaukseen loppukesästä.

Lopulta kauniina lauantaina auto tuli maalauksesta ja sitten seuraavan päivän käytin kokonaan auton kasaamiseen. 11 tuntia hurahti mukavasti ja lopulta tajusin, että sitähän voisi aamupalaakin ottaa... No auto oli kuitenkin katsastusta vaille valmis. Alkuviikosta meni auto heti konttorille ja leimahan sieltä napsahti nätisti. Samalla alustan laikkamadallus tuli muutoskatsastettua ja auton värikin vaihtui papereihin.

Vielä kun sain tilailtua tarpeeksi pitkät pultit niin alupallotkin pyörähtivät alle ja Ladahan näytti todella tyylikkältä!