Kirjahylly

Ennen joulua 2010 kävin Lempäälässä pyörittelemässä vähän mäntyä sopiviin mittoihin ja raahasin rojut uudeksivuodeksi Lappeenrantaan. Kasaaminen onnistui muuten hyvin, mutta liima kuivui vähän turhan nopeasti, ja koska ostamani liimapuristimet olivat liian lyhyitä, en saanut hyllyä kokonaan ruuvattua kunnolla kasaan yhdellä puristuskohdalla. Hyllyt olisi kannattanut myös asentaa toisinpäin, mutta eivät ne nyt näinkäänpäin rumia ole.

Uuden vuoden hioin hyllyä niin, ettei vessassa tahtonut eteensä nähdä, mutta silti jäi vähän rujoa pintaa. Vähän ahtaita olivatten kulmat. Maalausta en talvella lähtenyt edes arpomaan, mutta kesällä sitten maalit löytyivät ja vielä yhden hiontakerran jälkeen maalia rupesi hyppimään hyllyyn. Hioin kyllä maalauksen jälkeen hyllyn kertaalleen, mutta vielä toisen maalikerroksen jälkeenkin puu hieman huokoili ylimääräistä, mutta hionta sai siinä vaiheessa riittää ja kolmannen maalikerroksen jälkeen oli aika siirtyä lakan pariin. Kolmas kerros tuli maalattua muutenkin aivan pimeässä parvekkeella, joten sen huomioiden lopputulosta voinee pitää vähintääkin hyvänä. Lakkaus ei aivan maalaukselle vedä vertoja, mutta ajaa asiansa kuitenkin. 

Vähän yli puolen vuoden venailun jälkeen hylly on paikallaan ja vaikkei kuvassa siinä kirjoja olekaan, niin täyteenhän se tulee. Uudelle hyllylle on siis suora tilaus olemassa...