Vaalit 2012

11. tammikuuta 2012 - 22.09

Nyt on Ylen ehdokastentit katseltu. Jos ne on näkemättä ja asia kiinnostaa, niin Yle Areena ne tarjoaa katsottavaksi. Huomenna illalla on myös tenttailua kaikkien ehdokkaiden kesken. TV1@21:05

Mutta asiaan. Annoin jokaisen tentin jälkeen ehdokkaalle kouluarvosanan ja seuraavassa todella nopeasti kirjoitettu syväluotaava(?) analyysi. Aluksi totean kuitenkin, että valitaan ehdokkaista kuka tahansa, niin asiat ovat paljon paremmin kuin eräissä muissa maissa. Kyllä näistä jokainen hommansa osaa hoitaa ilman, että käyttää alaikäisten prostituoitujen palveluja tai huijaa vaaleissa. Ei ongelmaa meilläpäin.

Paavo Lipponen, arvosana 7

Selkeästi mielestäni heikoin ehdokas. Tentissä tuntui, ettei hän ollut enää mukana asioissa, vastaukset venyivät ja hän myös vastasi yhteen kysymykseen täysin ohi aiheesta. Olen ikärasisti ja totean, että tällä Paavolla ei ole tarpeeksi pelimerkkejä näissä karkeloissa.

Eva Biaudet, arvosana 7+

Niin hieno kieli kuin ruotsi onkin, niin sitä ei koko Suomessa tarvita, eikä sen ajamista presidentin tarvitse harrastaa. Vastaukset olivat myös haparoivia. Ei napostellut tämäkään ehdokas.

Sari Essayah, arvosana 8-

Yllättävän hyviä vastauksia, mutta silti ei. En kannata kristillisten tasa-arvoa tallovia ajatuksia, niin on vaikea nähdä, että antaisin ääneni homovastaisen puolueen ehdokkaalle.

Paavo Väyrynen, arvosana 8

Mitähän tästä pitäisi olla mieltä. Jos tämän Paavon kampanja olisi vitsi, se naurattaisi, mutta että tämän maan kärkeen? En oikein tiedä. Kokemusta on kyllä politiikasta - sitä ei käy kieltäminen. Mutta tässäkin on hieman tämä kysymys, että onko Pavella enää mitään uutta tarjottavaa tähän loppuun kaluttuun pestiin? Sitä paitsi kepu pettää aina, eikö?

Timo Soini, arvosana 8+

Soinilta tuli yllättävän suoria vastauksia tentissä. Mutta mutta... Minkäslaisen rasistikortin tässä nyt vetäisi esiin... Presidentti on ennen kaikkea esimerkin näyttäjä. Jos Soini tiputtaa vaikka 40 kiloa massaa, niin katotaan sitten uudestaan. Siinä samassa jos pari poliittista mielipidettä vaihtuu, niin käännän peukalon ylöspäin.

Sauli Niinistö, arvosana 9-

Äskeinen tentti meni Niinistöltä hyvin. Kaveri oli kyllä väsynyt kuin Harjakaisen Timo firman piikkiin oksentelusta, mutta asia oli kuitenkin ihan kohdillaan. Niinistö on mitä todennäköisin seuraava pressa eikä minulla suoranaisesti mitään sitä vastaan ole. Parempia ehdokkaita on kuitenkin tällä erää tarjolla.

Pekka Haavisto, arvosana 9

Vastaukset olivat rehellisiä ja tuntuivat tulevan suoraan sydämestä. Anssi Kela jo listaakin 16 syytä äänestää Pekkaa, joten turha niitä tässä on enää uudestaan pistää. Pertti Jarlakin piirsi pari mukavaa sarjista asiasta. Kyllä tästä miehestä Suomi saisi hyvän - älykkään ja kansaa lähellä olevan - presidentin. Sitä paitsi vanha totuus sanoo, että kakkonen on ykkönen! Ja todettiinhan Idolsissakin muutama vuosi sitten, että homoilulla ei häviä, vai miten se meni...

Paavo Arhinmäki, arvosana 9+

Arhinmäki oli sekä paras Paavo, että tenteissä mielestäni parhaiten menestynyt ehdokas. Harmi, että syksyn kasettimaksukeskustelun sössiminen tiputtaa rispektiä rankasti. Sitä paitsi Paavo on hieman liian nuori. Kokemattomuus saattaa aiheuttaa muitakin yli- tai alilyöntejä. Selkeästi kuitenkin paras Paavo näissä tanhuissa.

Eli näillä mennään. Haavisto toiselle kierrokselle ja katsotaan sitten miten käy!

Aiheet

Lisää uusi kommentti