Kuolema korjaa satoa

29. kesäkuuta 2015 - 17.34

Aiemmin mainitsemani Espanjassa todettu kurkkumätä aiheutti nyt rokottamattoman lapsen kuoleman. Tiina Raevaara kirjoitti asiasta hyvin – jälleen (ihailen tuota tyyneyttä, jolla Raevaara kirjoittaa asiasta kuin asiasta).

Kenellä siis lopulta on moraalinen vastuu rokottamattomista lapsista?

Tietenkin instituutioilla, jotka kehottavat jättämään rokotteet ottamatta. Niissä toimivat ihmiset pyrkivät vaikuttamaan muiden ihmisten päätöksentekoon omista ideologisista syistään tai puhtaasti ansaintamielessä. Ei ole kyse heidän lapsistaan: on kyse muiden ihmisten lapsista.

Vanhemmat kokevat olevansa petettyjä, kun heille on mainostettu, ettei rokotteita kannata ottaa ja nyt oma lapsi on menehtynyt. Bakteeri kerkesi tarttua kahdeksaan muuhun lapseen, jotka olivat onneksi rokotettu, eikä heille tullut tautia.

Vanhemmilla on edessään pitkä taistelu. Lapsen kuolema lienee niitä pahimpia asioita, joita ihminen voi kokea. Onni onnettomuudessa, ettei tauti tarttunut kehenkään, jolla ei olisi ollut immuniteettia kurkkumätää vastaan. Siinä tilanteessa olisi ainakin omat henkisen sietokyvyn rajat tulleet vastaan.

Voimia Espaniaan.

Aiheet

Lisää uusi kommentti