Tesla Model 3

13. elokuuta 2023 - 15.20
Kuva
Tesla Model 3

Kesälomareissu Kouvolan suunnalle tuli heitettyä Model 3:lla. Tsekkailin ennen reissua erilaisia autoja alle. Polttisvehkeen olisi saanut halvemmalla, mutta bensan hinta on huomattavasti latausta kalliimpaa – enkä muutenkaan enää ole polttomoottorilaitteista kiinnostunut – joten valinta oli sähköauto. Gomoresta Model 3:n ja halvimman Opelin hintaero oli lähes olematon, joten alle tuli Model 3 Long Range Performance.

Ja huh huh, sitä suorituskykyä (450 pollea). Tehokkain auto, joka on ikinä alla ollut. Eihän tällaiselle tehomäärälle ole mitään tarvetta kilparatojen ulkopuolella. Hetki meni ihmetellessä, miten autoon pääsee sisälle, miten saa pyyhkijät päälle ja miten ovet saa lukkoon. Tämän jälkeen ajelu sujuikin sitten hyvin.

Olin kiinnostunut oikeastaan kolmesta asiasta eniten: kuinka kuski pärjää ilman erillistä mittaristoa, onko auto ajettava ja onko siinä rengasmelua.

Vastaukset olivat aika simppelit. Vaikka erillinen mittaristo (tai tuulilasiin heijastettavia numeroita) olisi todella jees, niin pelkän keskikonsolinäytön avulla pärjäsi yllättävän hyvin. Tämä ei olisi deal breaker millään muotoa. Auto oli myös varsin mukava ajaa. Ei missään tapauksessa Model S, mutta tämäkään ei olisi ongelma. Rengasmelu sitä vastoin oli Amerikan Ladan suurin ongelma. Ei tämän hintaluokan autossa pitäisi sisällä kuulua mitään rengasmelua, mutta nyt se oli "itäautoon verrattavissa".

Rangea riitti, lataus oli nopeaa ja kuski tyytyväinen. Voisin ajella toistekin.

Lisää uusi kommentti