N9

15. joulukuuta 2011 - 22.10

Hainpa sitten kuitenkin N9:n, kun sen hinta tipahti alle kipurajan (, joka oli korkea...). Ja pidän ostoksestani.

Näillä näkymin tämä on nyt sitten viimeinen nokialainen, jonka hommasin, mutta voihan se olla, että Nokia vielä pyörtää pahat päätöksensä ja julkaisee jatkossakin Linuxiin pohjautuvia luureja. MeeGo tuli elämänsä päähän oikeastaan ennen kuin yhtään laitetta ehti markkinoille, mutta onneksi jatkajat ovat olemassa ja voi olla, että MeeGokin vielä forkkaantuu.

Mutta niin tähän luuriin. Parasta mitä olen ikinä käsissäni pitänyt - kun en juurikaan mitään ole niissä näpeissä pyöritellyt... No, oli miten oli, diggaan joka tapauksessa. Näyttö on kontrastiltaan ja kirkkaudeltaan todella hieno. Liike on monin verroin sulavampaa kuin N900:lla ja softaakin tuntuu löytyvän jonkin verran. Kamera on myös todella vikkelä. Luuri käy käteenkin varsin hyvin ja sitä pystyy kyllä yhdelläkin kädellä käyttämään. Parasta luurissa on ehkä kuitenkin selain, joka toimii todella nopeasti. Näin se saisi olla kaikkialla! Käyttöliittymä on muutenkin nopea, eikä näppäimille oikeastaan tarvetta ole. Sääliksi käy niitä WP7:n kolmea lakisääteistä ei-kustomoitavaa nappia...

Negatiivisiakin juttuja tietysti löytyy. Kalenterissa ei näy viikon numeroa. Tämä on moka!!! Nokialaisissa on viikkonumero ollut valttina vuosia, joten miten ihmeessä se nyt unohdettiin? Softaa saisi olla tietysti enemmän ja kosketusnäytöllä kirjoittaminen ei kyllä ole niin luonnollista kuin T9:llä tai ihan qwertyllä. Kamerallekin olisi kiva olla jokin fyysinen starttinäppäin, jotta sen saisi tulille vikkelämmin - eikä olisi paha, jos kameran kennoa voisi käyttää kokonaisuudessaan. Nyt jokainen kuvaformaatti jättää osan kennosta käyttämättä, wtf?

Joten eihän siinä muuta kuin N9:llä eteenpäin. N900:lla kerkesin näemmä kuvata vähän yli 2000 kuvaa alla kahdessa vuodessa (enkä koskaan saanut edes luurin muistia täyteen...), joten nyt yritetään pistää paremmaksi. Muisti ainakin tulee nopeammin täyteen, kun sitä on edeltäjäänsä nähden puolet vähemmän.

Tämä oli hyvä joululahja!

a
Aiheet

Lisää uusi kommentti