Linux-maailmasta, osa 5

23. heinäkuuta 2008 - 19.40

Argh! On taas hieman vaikeaa tämä nörttielämä. Mikä lie tästä nyt hajoaa alta... Piirtelin toisella pöydällä grafiikkaa, kun yht'äkkiä musiikki lakkasi soimasta. Pöllähin koneelle katsomaan tilannetta ja kyllähän sieltä oli mounttaukset irronneet lennosta. Liekö nyt nelisen vuotta vanha 120giganen IDE-levy sanomassa työsopimusta irti... Sata-levy-mounttaukset ovat kuitenkin pelanneet hyvin.

No kuitenkin piipahin windows-puolella kopioimassa kaiken (tärkeän) hajoavalta(?) levyltä ehjälle (*kop*) talteen. Tämän jälkeen poistin kaikki vanhat mounttaukset ja mounttaisin molemmat ntfs-sata-osiot käyttöön. Luonnollisesti Amarok hävitti kaiken soitettavan musiikin tässä operaatiossa, mutta olihan se sitä tehnyt jo ennenkin kun olin näitä levyjä säädellyt. Lisäsin uuden mp3-kansion mukaan lataantumaan ja otin mehua. Mitään ei kuitenkaan tullut kokoelmaan. Poistin kuolleet kappaleet ja kävin käsin ruksimassa mp3-kansion kyytiin josko sitten. Ei vieläkään. Buuttasin koneen. Ei mitään. Lisäsin käsin yhden biisin tarkkailun alla olevasta kansiosta soittolistaan ja katselin biisin dataa: "Tiedosto ei ole kokoelmassa, kannattaa lisätä se sinne". Tässä vaiheessa kiehahti. Miksei tämäkään voinut taas toimia?!? Kokeilisin sitten lisätä mp3-kansiota ylemmän kansion ja kappas kummaa; kovaley rupesi ruksuttamaan ja muutaman minuutin kuluttua kaikki biisit (vähän extraakin muista kansioista) olivat listassa mukana... Argh!

Haluaisin myös tietää tekeekö Lixux/KDE taustalla jotain käyttäjän profilointia. Asensin VLC mediaplayerin jota kuinkin viikko sitten ja eilisestä eteenpäin se on ollut oletussoittimena videotiedostoille. Miten se itsestään tämän paikan valloitti? Itse koin, että Kaffeine on parempi, joten olisin sen pitänyt oletussoittimena. Sen ymmärrän, että Windows Mediaplayer omii kaiken mitä saa, mutta että Linuxissa vastaavaa... Muutenkin tuntuu, että Linux oppii ohjelmien paikat itsestään. Onko tämä ominaisuus vai kuvittelenko kaiken?

Sananen Operasta. Käytin vuosina 2003-2004 Operaa, mutta sillä ei aikoinaan pystynyt käyttämään yliopiston tiettyjä järjestelmiä, joten siirryin tuolloin Firefoxin käyttäjäksi. Nyt kuitenkin olen töissä käytellyt sekä Firefoxia että Operaa ja täytyy sanoa, että kyllä on uskomattoman epävakaa tuo uusin Opera! Muutama viikko on käytössä ollut kakkosselaimena ja harvassa ovat ne päivät olleet, kun ei norjalainen olisi jotenkin kumoon mennyt. Esimerkiksi Muropaketin uutisten kommentointi on osoittautunut ylitsepääsemättömäksi tehtäväksi. Muutenkin Firefox hakkaa omasta mielestäni Operan aika vahvasti, enkä pysty sanomaan mitään piirrettä joka olisi Operassa paremmin kuin Firefoxissa. Tosin kyllähän Opera sitten puolestaan Ie:n pöllyttää aika helposti...

Saakohan muuten KDEhen jotenkin "viimeksi käytetyt tiedostot" -osiota tuohon K-valikkoon? Sitä on vähän kaipaillut Windows-puolelta.

Mutta josko sitä pystyisi nyt jotain koodailemaankin, kun on ensin säädellyt aikansa.

Aiheet

Lisää uusi kommentti