Linux-maailmasta, osa 3

16. heinäkuuta 2008 - 21.59

Etteikö tää kirjottelu oo ihan mukavaa hommaa, mutta onkohan tästä ihan tulossa tapa?

No kuitenkin, kerrotaan nyt taas vähän pingviininäkökulmaa. Näyttäs nääs siltä, että Firefoxin lagaaminen on historiaa. Joku päivitys on ilmeisesti tullut. No hyvä vaan, ei tarvi stressata siitä enää :)

Asensinpa vaihteeksi toiseenkin koneeseen Kubuntun. Siinä missä Turun serkun koneen fontti oli aivan liian suuri, oli nyt vuorossa sitten se toinen ääripää. Käytin näyttönä FullHD-telkkaria ja jotteiko jo normifonttikin olisi hieman pieni vähän kauempaa katottuna, niin asennuksessa käytössä ollut noin 3-4 pisteen fonttikoko oli kyllä jo hieman liian pieni luettavaksi. Mikä näistä asioista tekee niin vaikeita? Luonnollisesti kirjautumisikkunassa oli tämä sama minimalistinen fontti :)

Mutta jotteiko positiivistakin. Posti kantoi dvi-hdmi-kaapelin ja conax-mooduulin telkkariin. Kyllä nyt taas kehtaa (asentaa Linuxia telkkarilla...) ja pääsee tuosta kuumana käyvästä digiboksista eroon. Ja kun vielä voipi telkkaria käyttää näyttönä siellä ja täällä, niin pystyin siirtämään 21” rohmunäytön vekka ”keittiön” pöydältä. Tuli paljon avarampaa :)

Innostuin tässä koodailemaankin. Piiitkästä aikaa jotain omaa pientä projektia kasailen. Tällä kertaa tarkoitus olisi oppia tuota olio-ohjelmointia hieman paremmin. Samalla kattelen josko jQueryllä sais tehtyä jotain hienoja käyttöliittymäkikkareita. Sen näkee sitten, että tuleeko tästä mitään vai eikö, mutta ihan harrastuspohjalta lähdetään.

Täytyy näin ruokapuolellekin antaa vinkkiä välillä. Olen ihan paprikan lumoissa tällä hetkellä! Todella mahtavaa täytettä niin leivälle kuin pannullekin, suosittelen <3

Jospa kävis nukkumaan, kun ei tästäkään mitään valitusvirttä tullut :)

Aiheet

Lisää uusi kommentti