Kuunatsit!

8. huhtikuuta 2012 - 13.55

Keskiviikkona tuli käytyä Iron Skyn ensi-illassa, kun ennakkonäytökseen ei viime kuussa kerinnyt. Elokuvalle voisi antaa ehkä samanlaisen arvosanan kuin alkuvuodesta katsotulle uusimmalle Mission Impossiblelle. Molemmat olivat viihdyttäviä. Joskin Iron Skyn huumori oli todella hyvää. Monta kertaa tuli naurettua oikein kunnolla.

Elokuvien teossa on kuitenkin paljon eroa. Vaikka Iron Sky on kallein suomalainen elokuva, oli sen budjetti kuitenkin "vain" 7,5 miljoonaa euroa. Mission Impossible Ghost Protocollan budjetti oli 145 miljoonaa dollaria (~111 miljoonaa euroa). Iron Skyn näyttelijät olivat tuntemattomia suuruuksia, jotka hoitivat hommansa vähintääkin hyvin. Elokuvan erikoistehosteet sitä vastoin olivat aivan odotetut, eli aivan loistavat. Tampereella saatiin aikaan Hollywood-tuotantoa vastaavat - ja ylittävät - CGI-pätkät pelkillä taskurahoilla.

Osa elokuvan rahoituksesta tuli suoraan faneilta. Myös elokuvaan tehtyjä trailereita ja teasereitä tekivät fanit siinä missä itse tekijäkaartikin. Iron Skyn luontiprosessista väkisinkin hehkuu ajatus, että tekijät halusivat tehdä elokuvan ja keräsivät siihen rahat - ei päinvastoin. Paljon asioita tehtiin hyvin avoimesti. Jään kyllä miettimään, mitä lisäarvoa MI:n 100 miljoonaa euroa elokuvaan toivat? Tom Cruisen?

Voin siis suositella elokuvaa, vaikkei se täydellinen missään tapauksessa olekaan. Jään innolla odottamaan tuottaako elokuva muutoksia Hollywoodin tuotantoprosesseihin ja saadaanko Iron Skyn tekijätiimiltä millaista jatkoa tulevaisuudessa.

Lisää uusi kommentti