Internet

13. marraskuuta 2023 - 9.53
Kuva
Internet-kirjan kansi

Luin vihdoin ja viimein Mikko Hyppösen kirjan Internet (WSOY, 2021). Olimme synnyttämään menossa ja siinä ennen kuin vauva pukkasi ulos, niin pyörähdimme vielä Ratinassa ja kirjakaupasta tarttui mukaan Hyppösen kirja. Kolmasosan kerkesin lukea ennen kuin lapsonen oli ulkona ja sitten seuraavina päivinä loput.

Ja kirjahan on siis hyvä. Todella helppo ja nopea lukea. Sisältö on varsin kansantajuista, eikä missään mennä kovin syvällisiin teknisiin – tai filosofisiinkaan – juttuihin. Itselle tässä ei suoranaisesti ollut juurikaan uutta juttua, mutta kaiken yksiin kansiin nitova ja niistä koherentin kokonaisuuden sitova opus tämä on. Onhan se aina yhtä uskomatonta, että Venäjä, Kiina tai Pohjois-Korea voi tehdä kyberhyökkäyksiä "aivan vapaasti" ilman, että tulee mitään sanktioita, mutta sitten, kun hyökkäys tapahtuu fyysisesti, niin äläkkä nousee.

Vaikka kirja on siis todella hyvä – en edes löytänyt yhtään typoa! – täytyy ihmetellä taittajan fetissiä kursivointiin. Kannessa kirjailijan ja kirjan nimi on kursiivilla. Sisällysluettelo kursiivilla. Kaikki otsikot kursiivilla. Ja tietysti koko takakannen teksti kursiivilla. Oikeasti. Aivan hirveää. En voi sietää tällaista. Onneksi leipäteksti sentään on luettavaa.

Sisällön puolesta siis suosittelen kirjaan aivan kaikille. Teoksen tulisi kuulua jonkin oppilaitoksen peruslukemistoon ja yleissivistykseen.
 

Lisää uusi kommentti